Hírek

„Maga egy gyönyörű ember” – Idézett a Rossz versekből a 4-es, 6-os villamos

Reisz Gábor új rendezésének egy sora hangzott el a villamoson a Rossz versek kampányához kötődően.

December 19-én reggel a 4-es és a 6-os villamos vonalán közlekedő egyik szerelvény a megállóba érve váratlan üzenettel lepte meg utasait. – Maga egy gyönyörű ember, és egy csodálatos személyiség – hallatszott Reisz Gábor hangja a hangszóróból. A szeretetteljes kifakadás nem üzemhiba volt, a Budapesti Közlekedési Központ együttműködésével a jármű Reisz Gábor új rendezése, a Rossz versek egyik meghatározó jelenetét idézte az utazóközönségnek. „A főszereplő nem sokkal korábban veszít el valakit, és a gyászban bent ragad, felhalmozódik, összesűrűsödik a szeretet, ami egyszer csak kipukkad, és áramlik megállás nélkül” – fogalmazott Reisz Gábor. – „Ez a mondat erről a szeretetáradásról szól.”

A meglepő helyszín is adta magát, hiszen amellett, hogy rendező különleges kapcsolatot ápol a budapesti tömegközlekedéssel, a villamos, ahogy Reisz Gábor első rendezése, a VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan esetében, a Rossz versekben is fontos szerepet játszik. „Amikor kanyarodik, a villamos jellegzetesen sikít, ez a hang, nagyon finoman, a háttérzajban megbújva tér vissza a filmben tízpercenként, úgy használtuk, mint egy rímet” – árulta el a rendező.

A Rossz versek 2018. december 27-én kerül a hazai mozikba a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával, a Cirko Film forgalmazásában, az RTL Magyarország koprodukciójában.

Avatar

Sajtóközlemény

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya