Hírek

„Maga egy gyönyörű ember” – Idézett a Rossz versekből a 4-es, 6-os villamos

Reisz Gábor új rendezésének egy sora hangzott el a villamoson a Rossz versek kampányához kötődően.

December 19-én reggel a 4-es és a 6-os villamos vonalán közlekedő egyik szerelvény a megállóba érve váratlan üzenettel lepte meg utasait. – Maga egy gyönyörű ember, és egy csodálatos személyiség – hallatszott Reisz Gábor hangja a hangszóróból. A szeretetteljes kifakadás nem üzemhiba volt, a Budapesti Közlekedési Központ együttműködésével a jármű Reisz Gábor új rendezése, a Rossz versek egyik meghatározó jelenetét idézte az utazóközönségnek. „A főszereplő nem sokkal korábban veszít el valakit, és a gyászban bent ragad, felhalmozódik, összesűrűsödik a szeretet, ami egyszer csak kipukkad, és áramlik megállás nélkül” – fogalmazott Reisz Gábor. – „Ez a mondat erről a szeretetáradásról szól.”

A meglepő helyszín is adta magát, hiszen amellett, hogy rendező különleges kapcsolatot ápol a budapesti tömegközlekedéssel, a villamos, ahogy Reisz Gábor első rendezése, a VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan esetében, a Rossz versekben is fontos szerepet játszik. „Amikor kanyarodik, a villamos jellegzetesen sikít, ez a hang, nagyon finoman, a háttérzajban megbújva tér vissza a filmben tízpercenként, úgy használtuk, mint egy rímet” – árulta el a rendező.

A Rossz versek 2018. december 27-én kerül a hazai mozikba a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával, a Cirko Film forgalmazásában, az RTL Magyarország koprodukciójában.

Avatar

Sajtóközlemény

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya