Hírek

Maga Elton John szerint is remeknek ígérkezik Taron Egerton a művész szerepére

A Kingsman-filmek sztárja, Taron Egerton alakítja majd Sir Elton Johnt a Rocketman című életrajzi filmben. Az énekes pedig már több számot is hallott és el van ragadtatva – írja a DigitalSpy.

Bár a hivatalos forgatás még nem kezdődött meg, Taron Egerton már három Elton John számot is felénekelt, és a művész férje szerint John teljesen meg volt elégedve a hallottakkal. A Michael Gracey rendezte életrajzi film az énekes korai éveire fókuszál majd, amikor John berobbant az iparba, majd hamar alkohol és drogproblémákkal találta szembe magát.

A cím Rocketman Elton John 1972-ben kiadott albumának egyik leghíresebb dala, igaz, az eredeti dalcím valójában Rocket Man. 1997-ben már készült egyébként egy film Rocket Man címmel (Mars a Marsra), de az egy korántsem igazán jól sikerült vígjáték volt, John dalcímét csak kölcsönözték, azaz nem egy életrajzi alkotásról van szó.

A források szerint John kifejezetten meghagyta Egertonnak, hogy ne utánozni próbálja őt, hanem vegye át a szellemiségét és tegye sajátjaivá a dalait. Az eredmény pedig egyelőre igencsak kecsegtető. Bár az, hogy Egerton jól énekel, nem új a nap alatt. A Kingsmannel befutott színész már az Énekelj! című 2016-os animációs filmben is bizonyította, hogy nemcsak játszani, de énekelni is tud. Ráadásul a film egyik dala éppen egy Elton John nóta volt.

A színészt egyébként utoljára a Kingsman 2-ben láthatta a magyar közönség, legközelebb pedig a Robin Hood újabb verziójában kerül a mozivászonra. De szintén készülőben másik két filmje is, James Cox Billionaire Boys Club című valós történetet bemutató thrillere az utó-, míg a Moominvalley című animációs sorozat az előmunkálatoknál jár.

Avatar

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya