Hírek

Maga Elton John szerint is remeknek ígérkezik Taron Egerton a művész szerepére

A Kingsman-filmek sztárja, Taron Egerton alakítja majd Sir Elton Johnt a Rocketman című életrajzi filmben. Az énekes pedig már több számot is hallott és el van ragadtatva – írja a DigitalSpy.

Bár a hivatalos forgatás még nem kezdődött meg, Taron Egerton már három Elton John számot is felénekelt, és a művész férje szerint John teljesen meg volt elégedve a hallottakkal. A Michael Gracey rendezte életrajzi film az énekes korai éveire fókuszál majd, amikor John berobbant az iparba, majd hamar alkohol és drogproblémákkal találta szembe magát.

A cím Rocketman Elton John 1972-ben kiadott albumának egyik leghíresebb dala, igaz, az eredeti dalcím valójában Rocket Man. 1997-ben már készült egyébként egy film Rocket Man címmel (Mars a Marsra), de az egy korántsem igazán jól sikerült vígjáték volt, John dalcímét csak kölcsönözték, azaz nem egy életrajzi alkotásról van szó.

A források szerint John kifejezetten meghagyta Egertonnak, hogy ne utánozni próbálja őt, hanem vegye át a szellemiségét és tegye sajátjaivá a dalait. Az eredmény pedig egyelőre igencsak kecsegtető. Bár az, hogy Egerton jól énekel, nem új a nap alatt. A Kingsmannel befutott színész már az Énekelj! című 2016-os animációs filmben is bizonyította, hogy nemcsak játszani, de énekelni is tud. Ráadásul a film egyik dala éppen egy Elton John nóta volt.

A színészt egyébként utoljára a Kingsman 2-ben láthatta a magyar közönség, legközelebb pedig a Robin Hood újabb verziójában kerül a mozivászonra. De szintén készülőben másik két filmje is, James Cox Billionaire Boys Club című valós történetet bemutató thrillere az utó-, míg a Moominvalley című animációs sorozat az előmunkálatoknál jár.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya