Hírek

Magadon viselheted Mr. Teufelt

Magyar kultrajzfilm rajongó vagy? A BP Clothes Macskafogó Cat City2 kollekciójával két márka keresztezi egymást. Megnéztük, hogyan sikerült.

December 4-én este bemutatták a BP Shop legújabb, Cat City2 névre hallgató kollekcióját, amiben visszaköszönnek az 1986-os Macskafogó figurái. A beszélgetéssel egybekötött bemutatót az Anker’tben rendezték, ami egy sajtótájékoztató után mindenkinek nyilvános volt.

A szám szerint hat új darabot ismét Ternovszky Bélával, a kultikus rajzfilm rendezőjével karöltve készítette el a BP csapata. Asztalos Lili, az est házigazdája elmondta, hogy az új kollekciót a macskák ihlették, az egerek helyett most rájuk fektették a hangsúlyt. Így kerültek az rövidujjúakra és hoodie-kra Mr. Teufel és Mr. Gatto. Az igazi Macskafogó rajongók készíthetik a pénztárcájukat. A Cat City2 megjelenésével együtt a régi ruhadarabokat is újra piacra dobták, így megint lehetőség nyílik, hogy beszerezhessük a kívánt felsőket, amikről esetleg korábban lecsúsztunk.

4 évvel az első kollekció megjelenése után most, a film újbóli mozikba kerülése adta az apropót, hogy kibővítsék a repertoárt.

Ternovszky Béla maga mondta el, ő rajzolta az új figurákat, így eleget téve a BP shop felkérésének.

A sajtótájékoztató része volt egy beszélgetés a kultrajzfilm rendezőjével. A beszélgetésben Haumann Máté kérdezte a rendezőt, aki elmondta, kedvenc karaktere Safranek. Viszont nem azért, mert Haumann édesapja adta a hangját a macskának, hanem mert a tipikus kisembert láthatjuk benne. Mentalitásában mindegyik figura tartalmaz valamit a rendezőből, morfológiailag azonban csak egybe rajzolta bele magát. További Macskafogóval és az animációval kapcsolatos információkért, egyenesen Ternovszky Bélától, érdemes figyelni a Filmtekercs interjú rovatát.

A beszélgetésben a macskafogo.hu alapítója, a magyar rajongói közösség irányító személyisége, Forgács Simon is részt vett. Forgács beszámolt a website alapításáról, valamint hogy azóta egyengetik a kultfilm utóéletét. Legújabb eredményük az egykori Pannónia filmstúdió helyszínén installált Macskafogó-kiállítás, ami ingyenesen látogatható.

Macskafogó, a hungarikum

Az esemény a Macskafogó rajongók számára nem tartalmazott túl sok újdonságot, hacsak nem vészesen kerestek valami filmmel kapcsolatos karácsonyi ajándékot. Aki esetleg lemaradt a kollekció bemutatójáról, az ne sajnálja, a BP Shop honlapján tájékozódhat az újdonságokról.

Címkék

Nagy Tibor

Nagy Tibor jelenleg az ELTE-n tanul Filmtudomány mesterszakon. Kedvenc műfajai a klasszikus hollywoodi gengszter- és westernfilm. Különös figyelmet fordít az izraeli filmekre és a vallási témákra.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com