Hírek

Maggie Gyllenhaal megküzd egy apró zseniért – The Kindergarten Teacher előzetes

Kindergarten Teacher

Előzetest kapott a Maggie Gyllenhaal főszereplésével készült The Kindergarten Teacher című dráma. A Netflix saját gyártású filmje Torontóban tartja a világpremierjét, októberben pedig már mindenki számára elérhető lesz.

Sara Colengalo, a Little Accidents-t is jegyző író-rendező egy 2014-es filmet adaptált a Netflixnek. Az eredeti alkotást, amely ugyanezzel a címmel futott Nadav Lapid rendezte.

A történet egy óvónőről szól – őt alakítja Maggie Gyllenhaal a kritikák szerint eszméletlenül jól –, aki zseninek tartja az egyik gyerekét. A fiú szüleivel szembemenve megpróbál mindent megtenni, hogy a különlegesen tehetséges óvódás kibontakozhasson. Kérdés persze az, hogy hol ér véget a szakmai támogatás és hol kezdődik a családi életbe való befurakodás.

Gyllenhaal mellett látjuk majd Gael Garcia Bernalt, Rosa Salazart és a kisfiút alakító Parker Sevakót.

Az előzetes alapján nagyon erős, komoly és elgondolkodtató filmre számíthatunk, hiszen az alapfelvetés koránt sem fekete vagy fehér. Elvenni egy gyerekkort vagy elpocsékolni egy tehetséget? Tavaly pont egy hasonló történet pepitáját láthattuk A tehetségben, amikor Chris Evans karaktere mindent megtett, hogy zseninek bélyegzett lánya élhesse a normális gyermekek életét.

A The Kindergarten Teacher október 12-én érkezik a Netflixre.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés