Hírek

Magyar animációt is bemutatnak a Cartoon Forum programjában

1239777_1388650314701550_1081530210_nTöbb tucatnyi nemzetközi projekt, köztük a Hogyan keletkezett a világ? című magyar televíziós animációs sorozat is bemutatkozik szeptemberben Toulouse-ban, a 26. Cartoon Forum programjában.

A brüsszeli székhelyű európai nonprofit animációs szervezet, a Cartoon honlapja szerint a fórumot szeptember 15. és 18. között rendezik a francia városban. A rendezvényre idén rekordszámú, 150 pályázatból választották ki a bemutatásra kerülő több mint nyolcvan munkát. Franciaországból 30, Nagy-Britanniából 11, Írországból 9, Olaszországból, Spanyolországból és Németországból pedig 7-7 projekt szerepel, a skandináv országokból összesen szintén 7 produkciót vetítenek majd. Bolgár, lengyel, cseh és szlovák munkák is láthatók a fórumon, Magyarországról pedig egy Moholy-Nagy Művészeti Egyetem animációs stúdiójában készült, gyerekeknek szóló produkció érkezik.

A Hogyan keletkezett a világ? című hatperces animációs film eredetileg Tamás Iván diplomamunkájaként készült el a MOMÉ-n. A kétdimenziós számítógépes animáció Toulouse-ban a gyereksorozatok között szerepel majd. A honlap szerint az animációs széria a világ régi meséinek modern adaptációja kedves, humoros, néha abszurd feldolgozásban.

Minkritikánkat a filmről itt olvashatjátok, alul pedig megnézhetitek az előzetest.

Hirdetés

Hirdetés