Hírek

Magyar dokufilm a Cannes-i filmvásáron

Dér Asia Nem haltam meg című filmje kapott meghívást a Cannes-i Filmvásár Cannes Docs szakmai programjába.

A május 17-én kezdődő cannes-i fesztiválhoz kapcsolódó filmvásáron lesz először látható Dér Asia Nem haltam meg címmel készülő dokumentumfilmjének nyers vágata. A szakmai fórum a fesztiválszervezőknek és forgalmazóknak jóval azelőtt mutat be ígéretes, még készülőben lévő projekteket, hogy azokat a nagyközönség láthatja.

Véleményed van a cikkről vagy a filmről? Írd meg nekünk kommentben!

A Nemzeti Filmintézet 2019-es Inkubátor Program nyerteseinek egyike volt Dér Asia Nem haltam meg című első egész estés filmtervével. Az Anyáim története című film társrendezőjének új alkotása a szembenézés, a változás lehetőségéről szól – írja az NFI közleménye. A film főhőse Gábor, egy sikeres, életimádó galériatulajdonos, aki egyik napról a másikra szembesül a hírrel, hogy hasnyálmirigyrákja van. Elképesztő energiával áll neki a változtatásnak, nem törik össze, sőt, olyan, mintha egy esélyt látna a betegségében, hogy régóta benne levő kérdésekre választ találjon.

A Cannes Docs fórum a magyar projektet a Circle – Women Doc Accelerator válogatásban mutatja be, mely mindössze négy női dokumentumfilmes alkotására hívja fel a figyelmet idén.

Incze Kata

Incze Kata 2018-ban végzett a kolozsvári Sapientia filmkészítés szakán, mester tanulmányait is ott folytatta. Jelenleg diplomafilmjét készíti, rendezőasszisztensként dolgozik és rendszeresen publikál a Filmtetten is. Szereti a hollywoodi reneszánszt, az amerikai független filmeket és mindent, amiben sokat beszélnek és mégis izgalmas.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!

Podcast

Hirdetés

Hirdetés