Hírek

Magyar doku győzött Horvátországban

Dr. Lala

Dr. LalaA Dr. Lala című című film elnyerte a legjobb dokumentumfilmnek járó díjat a 2014. augusztus 18-23. között Horvátországban megrendezett nemzetközi 4. Opuzen Film Festivalon.

A fesztiválra ebben a kategóriában 435 filmet neveztek, ebből 24 film került bemutatásra. Az alkotókkal a helyszínen készült interjút és a film vetítéséről, illetve az azt követő nagysikerű közönségtalálkozóról készült összefoglalót a HRT, a Horvát Televízió is a műsorára tűzte.

A filmet a jövőben többek között a Jameson CineFest – Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválon és a Magyar Televízióban láthatják az érdeklődők.

Véleményed van a cikkről vagy a filmről? Írd meg nekünk kommentben!

Balogh László, azaz Dr. Lala bohócdoktor, aki az elmúlt tizenkét évben közel százezer beteg arcára varázsolt mosolyt. Egy ország ismerte és szerette őt egy harminc évvel ezelőtti sikeres televíziós műsornak, a Cigánykeréknek köszönhetően, amelyet hátrahagyott a cirkusz kedvéért. Végül mindent újrakezdett, és a bohócdoktori pályán kötött ki.

A másfél éven keresztül készült, egyszerre szórakoztató és megható, kreatív dokumentumfilmben a szarkasztikus humorú Dr. Lalát, alapítványa fenntartásáért folytatott küzdelmét, hivatásán keresztül számos beteg gyermek, kis hétköznapi hős történetét ismerhetjük meg.

A dokumentumfilm Halász Glória második egész estés munkája, a Váci Börtön színházának tagjairól készült Vasfüggöny című filmjét 2011-ben mutatták be, amelyet a Duna Televízió is műsorára tűzött. A Dr. Lala operatőre Várnai Péter, vágója Márton Dániel, zeneszerzője David Javori, a Művészetek Palotájában bemutatott Mi Padre című koncert és lemez alkotója.

Tóth Nándor Tamás

Tóth Nándor Tamás külpolitikai és kulturális újságíró volt. A kettő metszetéből alakult ki filmes specializációja: a politikai témájú és a társadalmi változásokat feldolgozó filmek, valamint a Mediterrán-térség, Németország és Latin-Amerika filmművészete. A Filmtekercs Egyesület pénzügyi vezetője. tothnandor@filmtekercs.hu

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!

Podcast

Hirdetés

Hirdetés