Hírek

Magyar előzetes: Grace – Monaco csillaga

Grace - Monaco csillaga (Grace of Monaco)

Grace - Monaco csillaga (Grace of Monaco)A 67. Cannes-i Filmfesztivál nyitófilmje magyar előzetest kapott, sőt az is kiderült, hogy május végétől valószínűleg országszerte vetítik a Pro Video forgalmazásában.

A Nicole Kidman, Tim Roth és Frank Langella főszereplésével felturbózott életrajzi dráma Grace Kelly életének azon időszakét követi nyomon, amikor a házassága válságba sodródik, mert Hitchcock visszahívja Hollywoodba. Hat évvel járunk a tündérmesébe illő esküvő után, amikor a színésznő egybekelt Monaco hercegével. A Piaf rendezője, Olivier Dahan azt az időszakot választotta a film idejének, amikor a politikai válság egybeesett III. Rainier herceg házasságának válságával.

Első ránézésre nehéz eldönteni, vajon a felszíni csillogásról (a gyönyörű, korhű jelmezekről, a főszereplő szépségéről) szól-e majd a Grace – Monaco csillaga, vagy képesek lesznek valódi emberi drámát vászonra vinni. Vajon inkább amerikai vagy európai lesz a film? Hamarosan megtudhatjuk.

 

Tóth Nándor Tamás

Tóth Nándor Tamás külpolitikai és kulturális újságíró volt. A kettő metszetéből alakult ki filmes specializációja: a politikai témájú és a társadalmi változásokat feldolgozó filmek, valamint a Mediterrán-térség, Németország és Latin-Amerika filmművészete. A Filmtekercs Egyesület pénzügyi vezetője. tothnandor@filmtekercs.hu

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!