Hírek

Magyar előzetes: Transformers – A kihalás kora

Transformers_4Kevesebb mint egy hónap, és világszerte bemutatják a Transformers – A kihalás korát. Micheal Bay negyedszer dirigál transzformereket, és bár úgy tűnt, a harmadik résszel kissé kifulladtak a lehetőségek, a legújabb rész előzetese azt mutatja, van még potenciál a robotokban.


Hirdetés

A széria negyedik részében mindent bevetnek, hogy felcsigázzák a várakozásainkat: robotdinoszauruszoktól kezdve Mark Wahlbergen át a zuhanó óceánjárón minden azt üzeni nekünk, ezt vétek lenne kihagyni. A történetről sok minden nem derül ki, de nem is emiatt kihagyhatatlanok a Transformersek. Azért egy pár szóban: egy texasi szerelő vesz egy kamiont, hogy majd kipofozza és eladja, de javítás közben kiderül, hogy éppenséggel Optimus Prime-ot találta meg. A kormány le akarja foglalni a transzformert, és Optimus ki is akad ezen, de utána mégis ő fogja megmenteni az emberiséget a kihalástól.

Micheal Bay minden idők egyik legsikeresebb sorozatává tette a Transzformers történeteket, ami önmagában is csodával ér fel (kíváncsi vagyok, tíz éve ki tippelt volna erre). A legutolsó rész anyagilag rendkívül jövedelmező volt (jelenleg a hetedik legnagyobb bevételű mozi a világon), azonban a film minősége elég sok kívánnivalót hagyott maga után. Bay talán emiatt egy időre leállt a robotokkal, és is készített egy teljesen más hangvételű mozit (ez volt a Pain & Gain), amelynek készítése közben megismerkedett Mark Wahlberggel. A színészt gyorsan le is szerződtette az új Transformershez, ezzel is biztosítva a frissítést (a pihenés talán Shia LaBeoufnek is kijárt, bár a színész mintha kissé megkattant volna azóta).

Ez az előzetes bizonyára mindet kétséget eloszlat az új epizód relevanciája kapcsán, a siker innentől kvázi garantált a június 26-i premier kapcsán. A producerek bizonyosságát mutatja, hogy már elkezdődtek a munkálatok a következő – szám szerint ötödik – rész kapcsán, az azonban még kérdéses, hogy vajon Michael Bay folytatja-e a dirigálást, vagy csak producerként aratja le jól megérdemelt babérjait.

 

Tóth Nándor Tamás

Tóth Nándor Tamás külpolitikai és kulturális újságíró volt. A kettő metszetéből alakult ki filmes specializációja: a politikai témájú és a társadalmi változásokat feldolgozó filmek, valamint a Mediterrán-térség, Németország és Latin-Amerika filmművészete. A Filmtekercs Egyesület pénzügyi vezetője. tothnandor@filmtekercs.hu

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!