Hírek

Magyar elsőfilm versenyez a Velencei Filmfesztiválon

Fabricius Gábor Eltörölni Frankot című izgalmas elsőfilmje is ott lesz idén az egyik legrangosabb filmes seregszemlén. A magyar alkotás a Lion of the Future díjért versenyez majd a Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon.

A szeptember 1-jén induló Velencei Filmfesztiválon debütál a rövidfilmjeivel már jó ideje nagy sikereket elérő Fabricius Gábor első nagyjátékfilmje.

Az Eltörölni Frankot ráadásul a Venice International Film Critics’ Week szekcióban szerepel majd és elindul a Lion of the Future díjért is.

A Nemzeti Filmintézet támogatásával készült magyar alkotás egy orwelli világba vezeti be a nézőket erős történettel és még erősebb vizuális világgal.

A film 1983-ban játszódik a Vasfüggöny mögött, ahol a rendszer minden ellenállóval felveszi a harcot. Sokukat pszichiátriára utalnak be, ahol megpróbálják manipulálni őket. Ilyen valaki Frank is, aki egy underground zenekar frontembere.

A főszerepben a Filo művésznéven is ismert Fuchs Benjámin. Mellette pedig szerepel még a filmben Blénesi Kincső, Waskovics Andrea, Bánsági Ildikó, Székely B. Miklós és Frenák Pál is. Valamint ez alkalommal láthatjuk majd a filmvásznon utoljára Lénárt Istvánt.

Fabricius Gábor korábban is megjárt már rangos fesztiválokat: Dialógus című filmjét többek között Pozsonyban díjazták, nézd meg a rövidfilmet itt! Sintér című alkotása pedig Torontóba is eljutott.

Az Otherside Stories gyártásában készült Eltörölni Franket várhatóan idén ősszel a hazai mozikba is eljut majd, azaz az itthoni közönség is megnézheti Fabricius ígéretes munkáját.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com