Hírek

Magyar film is indul a Küstendorfon

symphony_no_42_jelenetkepTizenhét film verseng január 21. és 26. között a nyolcadik Küstendorf szerbiai film- és zenei fesztiválon az idén – olvasható Emir Kusturica szerb filmrendező fesztiváljának honlapján.

A legfőbb díjakért az Arany-, az Ezüst- és a Bronztojásért magyar, cseh, szlovák, holland, izlandi, román, izraeli, horvát, német, belga, francia, egyiptomi, orosz, szerb és egyesült államokbeli filmesek művei indulnak. Magyarországot Bucsi Réka Symphony no. 42 című animációs rövidfilmje képviseli.

Az alkotásokról háromtagú nemzetközi zsűri dönt, amelyet Amanda Neville, a Brit Filmintézet igazgatója, Alex Garcia mexikói-amerikai producer és Claudie Ossard francia producer alkot.

Emellett díjazzák a legjobb operatőrt is. A fényképezésért járó Vilko Filac-díjról – amely az Underground, az Arizonai álmodozók és a Cigányok ideje című filmek szlovén operatőréről neveztek el – a magyar származású svéd operatőr, Borbás István és szerb kollégája, Goran Volarevic dönt.

Az utóbbi év legjobb filmjeinek készítői előadásokat is tartanak az érdeklődőknek. A Mokra Gora hegységben, Montenegró, Szerbia és Koszovó határán felépített autentikus faluban szervezett fesztivál zenei programjában helyet kap a blues, a rap, valamint a klasszikus zene is.

Add Comment

Click here to post a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya