Hírek

Magyar film versenyez egy New York-i fesztiválon

Beválogatták a Három tánc című magyar dokumentumfilmet a Dance on Camera Festival hivatalos versenyprogramjába. Az alkotást július 14-én vetítik a New York-i Lincoln Centerben.

A július 12. és 15. között zajló Dance on Camera a világ egyik legrégebbi és legjelentősebb táncfilmfesztiválja, amelyet az idén negyvenhetedik alkalommal rendeznek meg. Ezen versenyez majd a Három tánc című hazai dokumentumfilm. Az alkotás nemzetközi premierje egyébként nemrég Olaszországban, az Asolo Art Film Festivalon volt, amelyet 1973-ban alapítottak a Velencei Biennálé részeként.

Az egészestés dokumentumfilm a Magyar Táncművészeti Egyetem kilencéves képzésében résztvevő, klasszikus balettet tanuló fiúk három generációján, az I., V. és IX. évfolyamos Ulrich Marcell, Mezei Ábel és Kóbor Demeter történetén keresztül mutatja be az iskolába kerüléstől a balettművésszé válásig vezető utat.

Kis magyar Whiplash – Három tánc

A tízéves korukban egy életre szóló döntést hozó diákok életben tartanak egy 600 éves műfajt, eközben pedig az iskolában töltött kilenc év során megküzdenek a családtól való elszakadással, a szigorú elvárásokkal, a fizikai és lelki fájdalommal.

A két éven keresztül készült, személyes hangvételű és játékfilmes képi világú, táncfilmes betétekkel színesített alkotás megörökíti a diákok hétköznapjait és életük sorsfordító pillanatait, az iskolai órák mellett betekintést ad az egymással és a mesterekkel való kapcsolatukba, a versenyek, vizsgák és próbatáncok megpróbáltatásaiba.

A Három tánc a Filmfabriq gyártásában és a Magyar Média Mecenatúra program támogatásával készült, tavaly sikerrel szerepelt a hazai art mozik műsorán. Rendezője Halász Glória, akinek Rupa butikja című filmje elnyerte az ENSZ filmfesztiváljának fődíját az Egyesült Államokban. A mű producere Osváth Gábor, forgalmazója a francia AB International Distribution.

MTI

MTI

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..