Hírek

Magyar filmek a Sziget Fesztiválon

Sziget 2013: pornó és queer

Sziget 2013: pornó és queerA Filmalap és a Sziget Fesztivál új közös kezdeményezésére augusztus 10-16. között minden nap magyar filmeket is nézhet a Sziget közönsége.

A #SzigetMozi ingyenes vetítéssorozat keretében a Filmalap a könnyűzenei és kulturális fesztiválon műsorra tűzi a közelmúlt kiemelkedő magyar mozisikereit és nemzetközi filmfesztiválok kedvenc magyar filmjeit.

„Gyere, ülj mellém! Nézzünk magyar filmeket a Szigeten!” a vetítéssorozat mottója. A Filmalap elsődleges célja megalakulása óta, hogy visszahódítsa a nagyközönséget a magyar filmekre, és felhívja a figyelmet a mozizásra, mint emlékezetes közösségi élményre.

A Sziget külföldi látogatóira is gondolva a magyar filmek angol felirattal lesznek láthatóak a #SzigetMoziban, ahol szuper technika, pattogatott kukorica és légkondicionált vetítősátor várja a közönséget minden nap 13 órától.  A #SzigetMozinak a GameLandHub (GLH) – TedX Budapest Klub sátor ad otthont.

Augusztus 10-én hétfőn három film lesz látható: Török Ferenc „friss, fiatalos, pörgős, vagány és szexi filmje”, a Senki szigete, a 17 magyar zenekart felvonultató Balaton Method (Szimler Bálint – Rév Marcell) és a közelmúlt legnagyobb közönség- és fesztiválsikereinek egyike, Ujj Mészáros Károly Liza, a rókatündér című első mozifilmje. Kedden az Osvárt Andrea, Simon Kornél és Szabó Simon főszereplésével készült Megdönteni Hajnal Tímeát című romantikus vígjáték, szerdán Bodzsár Márk bájosan mocskos fekete komédiája, az Isteni műszak lesz műsoron. Pálfi György Karlovy Vary-ban díjazott vizuális kalandját, a Szabadesés-t csütörtökön vetítik. Pénteken az üstökösként berobbant meglepetésfilm, Reisz Gábor VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan című generációs mozija lesz látható. Mundruczó Kornél rekordszámú kutyával forgatott, utópisztikus világban játszódó, és Cannes-ban díjazott Fehér Isten-e szombaton lesz műsoron.

A #SzigetMozi vetítéssorozatot a Csányi Sándor, Tompos Kátya és Karalyos Gábor főszereplésével készült Coming Out (Orosz Dénes) című romantikus vígjáték zárja, mely az elmúlt évek legnagyobb hazai közönségsikere volt, több mint 150 000-en váltottak rá jegyet.

A szervezők a közönség véleményére is kíváncsiak, minden vetítés végén lehet szavazni a látott filmről. A szavazók közül a szerencséseket meglepetések is várják majd a #SzigetMoziban, a közönségszavazás pedig a Filmalap Facebook oldalán lesz követhető.

 

Filmunió

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com