Hírek

Magyar filmek a varsói tavaszi filmfesztiválon

VAN valami furcsa és megmagyarazhatatlan plakatMagyar filmek mustrája lesz a péntek este induló varsói tavaszi filmfesztivál súlypontja, levetítik többek között Reisz Gábor VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan, valamint Pálfi György Szabadesés című filmjét is.

A huszonegy éves hagyományra visszatekintő, Filmtavasz nevű varsói filmfesztivál vetítéseit a tíz nap folyamán két fővárosi moziban rendezik: a Visztula jobb partján működő Praha moziban, valamint az új, a filmfesztivál alkalmából nyíló belvárosi Apolonia művészmoziban.

A fesztivált Roy Andersson svéd filmrendező alkotása, az Egy galamb leült egy ágra, hogy tűnődjön a létezésről című szürrealisztikus groteszkje nyitja meg, mely a velencei filmfesztiválon tavaly Arany Oroszlánt nyert. Jövő vasárnap pedig az Alberto Rodríguez rendezte, az idei Goya-díj tíz kategóriájában nyertes La isla mínima (A legkisebb sziget) című thrillerrel zárul a rendezvény.

A magyar filmek mustráját a Magyarország – másfajta mozi nevű szekcióban szombaton Reisz Gábor VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan című filmjével kezdik. A következő napokon Tarr Béla A torinói ló, Mundruczó Kornél Fehér isten, Szász János A nagy füzet, Császi Ádám Viharsarok, Miklauzic Bence Parkoló, Fliegauf Benedek Csak a szél és Pálfi György Szabadesés című filmjét mutatják be.

A magyar filmszemlét a Varsói Magyar Kulturális Intézet társszervezésében rendezik.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!