Hírek

Magyar filmek a varsói tavaszi filmfesztiválon

VAN valami furcsa és megmagyarazhatatlan plakatMagyar filmek mustrája lesz a péntek este induló varsói tavaszi filmfesztivál súlypontja, levetítik többek között Reisz Gábor VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan, valamint Pálfi György Szabadesés című filmjét is.

A huszonegy éves hagyományra visszatekintő, Filmtavasz nevű varsói filmfesztivál vetítéseit a tíz nap folyamán két fővárosi moziban rendezik: a Visztula jobb partján működő Praha moziban, valamint az új, a filmfesztivál alkalmából nyíló belvárosi Apolonia művészmoziban.

A fesztivált Roy Andersson svéd filmrendező alkotása, az Egy galamb leült egy ágra, hogy tűnődjön a létezésről című szürrealisztikus groteszkje nyitja meg, mely a velencei filmfesztiválon tavaly Arany Oroszlánt nyert. Jövő vasárnap pedig az Alberto Rodríguez rendezte, az idei Goya-díj tíz kategóriájában nyertes La isla mínima (A legkisebb sziget) című thrillerrel zárul a rendezvény.

A magyar filmek mustráját a Magyarország – másfajta mozi nevű szekcióban szombaton Reisz Gábor VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan című filmjével kezdik. A következő napokon Tarr Béla A torinói ló, Mundruczó Kornél Fehér isten, Szász János A nagy füzet, Császi Ádám Viharsarok, Miklauzic Bence Parkoló, Fliegauf Benedek Csak a szél és Pálfi György Szabadesés című filmjét mutatják be.

A magyar filmszemlét a Varsói Magyar Kulturális Intézet társszervezésében rendezik.

Add Comment

Click here to post a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya