Hírek

Magyar filmek egy hónapon át a balatonfűzfői strandon

A magyar filmek kedvelőit várják a Tobruki strandon Balatonfűzfőn, ahol csütörtök esténként a közelmúltban készült alkotásokat láthatják az érdeklődők a szabad ég alatt – tájékoztatta szerdán az MTI-t a rendezvény szervezője.

Szanyi Szilvia, a programot szervező Balatonfűzfő-Litér Turisztikai Egyesület elnöke közölte: a Balaton-part nyáresti kínálatát szeretnék színesíteni a csütörtökön induló strandmozival, ahol elsőként a Berosált a rezesbanda című családi vígjátékot vetítik Mátyássy Áron rendezésében.

A következő héten a Víkend című thrillert láthatja a közönség, melyet szintén Mátyássy Áron rendezett, majd a Dumapárbaj című vígjátékot Paczolay Béla rendezésében. Július 27-én Antal Nimród, Kontroll című filmjét láthatja a strand közönsége, augusztus 3-án pedig a Hurok című thriller látható majd Madarász Isti rendezésében. A programzáró filmről még tárgyalnak, produceri engedélyekre várnak – mondta Szanyi Szilvia.

Foto: Budapest Film Produkció

A szervező elmondta, hogy a strandmozit tavaly szervezték meg először, akkor egy-egy előadásra mintegy százan voltak kíváncsiak.

A vetítések ingyenesen látogathatók a Magyar Mozik nevű szervezet támogatásával.

A program minden este kilenc órakor kezdődik, a vetítés rossz idő esetén elmarad – fűzte hozzá.