Hírek

Magyar filmek popzenével? – Újra itt a beattörténeti filmklub

Újraindul a Hangfoglaló Program (korábban Cseh Tamás Program) és a Hangőr Egyesület közös beattörténeti filmklubja, az Extázis Héttől Tízig. Csütörtöktől hét hónapon át havonta egyszer lesznek vetítések a fővárosi Kino Caféban.

A filmklub október 26-án Szomjas György 1981-ben bemutatott alkotása, a Kopaszkutya vetítésével kezdődik. A szerkesztők továbbra is azon magyar filmek közül válogattak, amelyekben a popzene is szerepet kapott, ezúttal a hetvenes-nyolcvanas évek kultikus alkotásaiból – közölte a Hangfoglaló Program.

Az Extázis Héttől Tízig őszi programjában Szomjas Györgynek a Hobo Blues Bandet és Schuster Lórántot felvonultató filmje mellett Jancsó Miklós egy műve, a jövő évi vetítéseken Xantus János, Bódy Gábor, Müller Péter Iván és Wahorn András alkotásai láthatók. A filmek vetítését követően a szervezők a korszakról, a fiatalságról, a könnyűzenéről és a filmekről szóló beszélgetésekre is marasztalják a résztvevőket. A filmklub házigazdája Gelencsér Gábor filmesztéta, akinek első vendége most csütörtökön Szomjas György lesz. A vetítések 19 órakor kezdődnek a Kino Cafe mozijában.

November 23-án Jancsó Miklós Omega, Omega, Omega című, 1982-ben készült koncertfilmje látható, 2018. január 18-án a Méhes Marietta (Trabant) közreműködésével forgott Eszkimó asszony fázik (1983, rendező: Xantus János), február 15-én pedig a Kutya éji dala (1983, rendező Bódy Gábor, a szereplők között volt Méhes Marietta és a VHK-s Grandpierre Atilla is).

A filmklub Március 22-én az Ex-kódex című filmmel folytatódik (1983, Müller Péter Iván filmjében a Kontroll Csoport tagjai és Víg Mihály is feltűnik), április 19-én a Bizottság együttest középpontba állító Jégkrémbalett (1984, Wahorn András), május 17-én pedig Xantus János egy másik filmje, az 1988-ban készült Rock térítőt láthatja a közönség, amely Pajor Tamás (Neurotic) megtérését mutatja be.

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Címlapon

Video

Kik a legújabb szereplők a streamingpiacon és vajon melyiküké a jövő? A VLOGtekercs második adásában folytatjuk a seregszemlét és egy kis jövendölgetéssel is készültünk!

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya

A videó Tóth Nándor Tamás cikke alapján készült.

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..