Hírek

Inkább magyar filmeket nézünk, mint amerikaiakat

Ma délután ismét kijöttek az elmúlt hétvége mozi látogatottsági adatai, amelyek alapján továbbra is jól állnak a magyar filmek a pénztáraknál. Kivéve persze A szépség és a szörnyeteg, zsinórban harmadik héten vezeték toplistát. Magyar box office adatok.

Negyedik hétvégéjén újabb 28 ezer látogatót vitt moziba a Kincsem, emellett – igaz, premier héten – két magyar film is bekerült a legjobb tíz közé. M. Kiss Csaba és Rohonyi Gábor Brazilok című romavígjátéka 13,199 nézővel a 6. helyen végzett. Önmagában ez nem tűnik akkora szenzációnak, bár különösen ismert színész nélkül – legalábbis ami a főszerepeket illeti – ez nem olyan rossz teljesítmény. Mögötte végzett azonban egy másik debütáns, a szuperhős filmek közül inkább bukónak számító Power Rangers, amiben öt fiatal fedezi fel véletlenül a benne rejlő szupertehetséget. Hogy nagy amerikai stúdiók teljesítményét kis magyar filmmel is meg lehet előzni, azért nem nagyon vagyunk hozzászokva.

A premierfilmek közül egyébként a legjobb Vén rókák is 22,000 nézővel csak a 4. helyen végzett, pedig világsztárokat sorakoztatott fel: Morgan Freeman, Alan Arkin és Michael Caine gondolja azt, elege van abból, ahogy a bankok a nyugdíjasokat szívatják, inkább elmennek rabolni. Egy tisztességes 6,8-at azért elér az IMDb-n. Érdekes véletlen, hogy ezt a témát az új filmjével éppen debütáló Rohonyi Gábor már itthon feldolgozta: Konyec – Az utolsó csekk a pohárban címmel.

Alan Arkin, Morgan Freeman és Michael Caine a Vén rókák című filmben

A hétvége győztese ismét az új élőszereplős A szépség és a szörnyeteg. De amíg Emma Watsonék egy hét alatt 33 %-ot estek, addig a Kincsem az éllovas nyakában, csak 14 %-kal voltak kevesebben kíváncsiak. A Disney filmje ezzel harmadik hétvégéjén ugyan átlépte a 200,000 nézőt, de itthon valószínűleg nem fogja megelőzni a Kincsemet.

Az elmúlt hétvége két vesztest tudhat magának. Lasse Hallström, a Csokoládé és a Kedves John! rendezőjének legújabb romantikus filmje 30 kópiáról megy, de már a második hétvégén nem tudott 10-ben maradni. Emir Kusturica filmje, a Tejben, vajban, szerelemben pedig a negyedik premier volt a héten, mindössze 1,143 nézőt hívott a mozikba.

Avatar

Sergő Z. András

Sergő Z. András alapító, főszerkesztő-helyettes. Közép-Kelet-Európa, különösen a román újhullám, a délszláv és a magyar film követője. Kedvencei a dokuk, a kamaradarabok, sport- és valláspolitika. [email protected]

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya