Hírek

Inkább magyar filmeket nézünk, mint amerikaiakat

Ma délután ismét kijöttek az elmúlt hétvége mozi látogatottsági adatai, amelyek alapján továbbra is jól állnak a magyar filmek a pénztáraknál. Kivéve persze A szépség és a szörnyeteg, zsinórban harmadik héten vezeték toplistát. Magyar box office adatok.

Negyedik hétvégéjén újabb 28 ezer látogatót vitt moziba a Kincsem, emellett – igaz, premier héten – két magyar film is bekerült a legjobb tíz közé. M. Kiss Csaba és Rohonyi Gábor Brazilok című romavígjátéka 13,199 nézővel a 6. helyen végzett. Önmagában ez nem tűnik akkora szenzációnak, bár különösen ismert színész nélkül – legalábbis ami a főszerepeket illeti – ez nem olyan rossz teljesítmény. Mögötte végzett azonban egy másik debütáns, a szuperhős filmek közül inkább bukónak számító Power Rangers, amiben öt fiatal fedezi fel véletlenül a benne rejlő szupertehetséget. Hogy nagy amerikai stúdiók teljesítményét kis magyar filmmel is meg lehet előzni, azért nem nagyon vagyunk hozzászokva.

A premierfilmek közül egyébként a legjobb Vén rókák is 22,000 nézővel csak a 4. helyen végzett, pedig világsztárokat sorakoztatott fel: Morgan Freeman, Alan Arkin és Michael Caine gondolja azt, elege van abból, ahogy a bankok a nyugdíjasokat szívatják, inkább elmennek rabolni. Egy tisztességes 6,8-at azért elér az IMDb-n. Érdekes véletlen, hogy ezt a témát az új filmjével éppen debütáló Rohonyi Gábor már itthon feldolgozta: Konyec – Az utolsó csekk a pohárban címmel.

Alan Arkin, Morgan Freeman és Michael Caine a Vén rókák című filmben

A hétvége győztese ismét az új élőszereplős A szépség és a szörnyeteg. De amíg Emma Watsonék egy hét alatt 33 %-ot estek, addig a Kincsem az éllovas nyakában, csak 14 %-kal voltak kevesebben kíváncsiak. A Disney filmje ezzel harmadik hétvégéjén ugyan átlépte a 200,000 nézőt, de itthon valószínűleg nem fogja megelőzni a Kincsemet.

Az elmúlt hétvége két vesztest tudhat magának. Lasse Hallström, a Csokoládé és a Kedves John! rendezőjének legújabb romantikus filmje 30 kópiáról megy, de már a második hétvégén nem tudott 10-ben maradni. Emir Kusturica filmje, a Tejben, vajban, szerelemben pedig a negyedik premier volt a héten, mindössze 1,143 nézőt hívott a mozikba.

Avatar

Sergő Z. András

Sergő Z. András alapító, főszerkesztő-helyettes. Közép-Kelet-Európa, különösen a román újhullám, a délszláv és a magyar film követője. Kedvencei a dokuk, a kamaradarabok, sport- és valláspolitika. sergoandras@filmtekercs.hu

FM ‘tekercs Podcast

 

Hirdetés

Hirdetés

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..