Hírek

Magyar filmesek Kolozsváron


tiff_festForgács Péter filmjeiből retrospektív programot mutat be a kolozsvári Transilvania filmfesztivál. A nemzetközi zsűriben Pálfi György vesz részt. 

Május 31-én kezdődik és tíz napig tart az erdélyi nemzetközi filmfesztivál, a Transilvania Kolozsváron.

A fesztivál hagyományaihoz híven idén is műsorra tűz magyar filmeket. Bergendy Péter A vizsga, Szabó István Az ajtó és Deák Krisztina Aglaja című alkotásait láthatja a Transilvania közönsége az elkövetkező napokban. Műsoron lesz továbbá Kincses Réka Szülőföld, szex és más kellemetlenségek és Zágoni Bálint Janovics Jenő, a magyar Pathé című alkotása. A vetítéseken és közönségtalálkozókon részt vesznek a magyar filmek alkotói.

Forgács Péter munkáiból retrospektív programot mutat be a kolozsvári fesztivál. A vetítéssorozat műsorra tűzi többek között a Tribeca fesztiválon díjazott A feket kutya – Történetek a spanyol polgárháborúból (2005) című alkotást, valamint a legutóbbi, Német Egység @ Balatonnál – Mézföld című Forgács-filmet. A retrospektív keretében rendezik meg Kolozsváron A dunai Exodus: A folyó beszédes áramlatai című kiállítást is, mely az azonos című 1998-ban készült dokumentumfilm és a vele kapcsolatos kutatások nyomán készült a Los Angeles-i University of Southern California’s School of Cinematic Arts kezdeményezésre. A kiállítás június 5-i megnyitóján személyesen jelen lesz Forgács Péter médiaművész.

Az első és második filmeket felvonultató versenyprogram zsűrijében részt vesz Pálfi György filmrendező.

A kolozsvári filmfesztivál magyar programjai a Magyar Filmunió, a Filmalap nemzetközi részlege támogatásával valósulnak meg.

Bővebb információ

A fesztiválról: http://tiff.ro

Janovics Jenő, a magyar Pathé trailer:

 

Filmtekercs.hu

A Filmtekercs.hu Magyarország legnagyobb független online filmes lapja és a te kedvenc újságod.

Add Comment

Click here to post a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Podcast

Hirdetés

Hirdetés