Hírek

Magyar Filmhét 2017: Énekelj együtt a Mindenki kórusával! – Kísérőprogramok

Mindenki

A 3. Magyar Filmhét a filmek mellett színes programokkal is várja a közönséget csütörtöktől szombatig.

A nevezett filmek mellett a Filmarchívum által restaurált, digitalizált filmek közül Szabó István Szerelmesfilm és Sándor Pál Szerencsés Dániel című filmjét vetítik, lesznek közönségtalálkozók, csütörtökön 17.15-kor pedig közös éneklésre hívják a szervezők a közönséget a Deák Kristóf filmjében, a Mindenkiben szereplő Bakáts Téri Ének-Zenei Általános Iskola kórusával a Cinema City Aréna moziba.

Március 2.

Március 2-án, csütörtökön, a Filmhét negyedik napján 16.15-kor vetítik a Szürke senkik című tévéfilmet, mely egy első világháborús történet egy magyar- osztrák-román felderítőcsapatról, amely veszélyes küldetésben, ellenséges vonalak mögött kísérel meg felderíteni egy olasz harcállást. A vetítés után, 17.15-kor a közönség találkozhat a film alkotóival, Kovács István rendezővel, Dévényi Zoltán operatőrrel, Duszka Péter vágóval, Köbli Norbert forgatókönyvíróval és Kovács S. József és Björn Freiberg színészekkel.

16.15-kor vetítik Az Égig érő Fa: A küszöb című animációt. Utána 17.45-18.15 a közönség beszélgethet a rendezőkkel, Nagy Mártonnal, Kovács Mártonnal és Hermán Árpáddal. Versenyprogramon kívül fut Kovács István az Asszonyok lázadása című dokumentumfilmje, mely a délszláv háború kegyetlenségét ábrázolja.  A vetítés 18 órakor kezdődik, utána 19:15–19:45 beszélgetés a film alkotóival. A rendező mellett jelen lesz Dévényi Zoltán, operatőr valamint Mezei Áron és Tokár Dániel vágók.

Szürke senkik

17.15-kor közös éneklésre hívják a szervezők a Filmhét látogatóit, akik a Deák Kristóf Mindenki című alkotásában szereplő Bakáts Téri Ének-Zenei Általános Iskola kórusával közösen ünnepelhetik a film Oscar-díját. Az éneklés utána a nyertes film megtekinthető a Cinema City Aréna mozi 8-as termében.

A Filmarchívum által restaurált, digitalizált filmek közül 18:30-kor Sándor Pál Szerencsés Dániel című filmje pereg majd.

Március 3.

Március 3-án, pénteken  17:45-kor Szabó István Szerelmesfilm című alkotását nézheti meg a közönség a Filmarchívum által restaurált, digitalizált formában.

Később Bernáth Szilárd kisjátékfilmjében, a MUOSZ-díjas Fizetős Napban Budapesttől keletre, a mélyszegény telepeken uzsorások adnak kölcsönt ötven, száz százalékos kamatra. A tartozások hónapok alatt olyan magasra rúghatnak, hogy az áldozatok már képtelenek visszafizetni a hitelt. 19:45–20:15 a közönség találkozhat a film rendezőjével.

Fizetős nap

Március 4.

Végül március 4-én, szombaton a 100 éve született Fábri Zoltánra emlékezhetnek a mozi szerelmesei. A háromszoros Kossuth-díjas rendezőtől az 1968-ban készült A Pál utcai fiúk című klasszikust vetítik 16:30-kor a 10-es teremben.

15:45-kor pereg a MEMO című tévéfilm, mely Lónyai doktor történetét meséli el, aki háborús amnéziában szenvedő apját (Haumann Péter) akarja gyógyítani. A vetítés utáni beszélgetés lesz Tasnádi Istvánnal és Lengyel Tamással a film rendezőjével és főszereplőjével.

A martfűi rém

17.30-kor fut a Jutalomjáték című, szívet melengető nagyjátékfilm, utána 19:15–19:45 között beszélgetést tartanak Edelényi Jánossal a film rendezőjével. A martfűi rém című film vetítése után, 19:30–20:00 között Sopsits Árpád rendező sok szeretettel várja a Filmhét nézőit beszélgetésére, végül 21:45–22:15 között a Kocsis Zoltánról készült dokumentumfilm, a Kocsis: Intim megvilágításban című film rendezőjével, Dr. Surányi Andrással találkozhat a közönség.

Filmtekercs.hu

A Filmtekercs.hu Magyarország legnagyobb független online filmes lapja és a te kedvenc újságod.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés