Hírek Magazin

Magyar filmnapok Marosvásárhelyen

Magyar filmnapok kezdődnek pénteken Marosvásárhelyen, ahol az elmúlt három év magyar terméséből mutatnak be néhány alkotást.

A Balassi Intézet bukaresti magyar központja és a marosvásárhelyi K’Arte Egyesület által közösen szervezett filmnapokat immár harmadik alkalommal tartják az erdélyi városban.

A román feliratozással vetített filmek közül elsőként pénteken este a Rudolf Péter által rendezett Üvegtigris 3-at tekintheti meg a közönség – közölték a szervezők.

Szombaton a magyar filmnapok programja a Magyar Retró című kordokumentumfilmmel folytatódik, amelyet Papp Gábor Zsigmond rendezett, ezt követően a közönség Bergendy Péter A vizsga című játékfilmjét láthatja. Vasárnap Török Zoltán Vad Magyarország című tudományos-ismeretterjesztő művét vetítik, majd a Deák Krisztina által jegyzett Aglaja (a képen) című mozit.

A mintegy 60 ezer magyar lakossal rendelkező Marosvásárhelyen a Magyar filmnapok jelentik a másik olyan rendezvényt a húsz éves múlttal rendelkező Alter-Native nemzetközi rövidfilm fesztivál mellett, amelyen a közönség magyar filmeket láthat.

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya a Filmtekercs főszerkesztője és egyik alapítója. Geográfusként végzett, majd szabadúszóként írt. Miközben filmes diplomáján is dolgozik, saját PR ügynökségét építi. Specializációja a képregényfilm, a sci-fi és a távol-keleti filmek. [email protected]

Add Comment

Click here to post a comment

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya