Hírek

Magyar filmterv a Berlinalén

ViharsarokCsászi Ádám High Dive című filmtervét meghívta a februári Berlinale koprodukciós fóruma. A Viharsarok rendezőjének új alkotása a Filmalap támogatásával készül.

Február 8-10. között a berlini filmfesztivál keretein belül rendezik meg a Berlinale Coproduction Market-et, melyre a szervezők meghívták Császi Ádám filmtervét. Idén több mint 331 pályázó közül választották ki azt a 36 filmtervet, melyeket a rangos szakmai fórumon az alkotók végül bemutathatnak a potenciális partnereknek és finanszírozóknak.

Császi Ádám rendező-forgatókönyvíró és Szabó Iván forgatókönyvíró High Dive című filmterve a Filmalap fejlesztési támogatásával készül. A film egy törékeny kamaszlány története, aki olyan sötét titkokat tud meg apjáról és mostohaanyjáról, melyekért bosszút kell rajtuk állnia. Tette és annak következményei a családi drámát először feszült thrillerré, majd véres horrorrá alakítják.

A Focus-Fox Stúdióban készülő alkotás producere Muhi András és Ferenczy Gábor, tervezett költségvetése 1,6 millió euró, operatőre Rév Marcell (Itt vagyok, Viharsarok, Fehér Isten) lesz. A High Dive című filmterv korábban már részt vett Hollandia vezető koprodukciós fórumán Utrechtben. A forgatás a tervek szerint még idén megkezdődhet.

Császi Ádám 2010-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetem film- és televízió rendező szakán, több kiemelkedő rövidfilmet jegyez: 1 hét című filmjéért 2004-ben különdíjat nyert a Filmszemlén, a Gyengébb napokért pedig a legjobb rövidfilm díját 2008-ban.

Viharsarok című első játékfilmjét tavaly nagy sikerrel mutatta be a Berlinale szerzői filmek és innovatív zsánerfilmek legújabb tendenciáit felvonultató Panoráma programja, majd világszerte számos nemzetközi filmfesztivál tűzte műsorra, és nemrég bemutatták a németországi mozik is.

Tóth Nándor Tamás

Tóth Nándor Tamás külpolitikai és kulturális újságíró volt. A kettő metszetéből alakult ki filmes specializációja: a politikai témájú és a társadalmi változásokat feldolgozó filmek, valamint a Mediterrán-térség, Németország és Latin-Amerika filmművészete. A Filmtekercs Egyesület pénzügyi vezetője. tothnandor@filmtekercs.hu

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com