Hírek

Magyar filmterv nyert Triesztben

When East Meets WestUgrin Julianna producer és Szakonyi Noémi Veronika rendező nyerte az EAVE díját Szilánkok című filmtervéért a trieszti filmfesztivál koprodukciós fórumán. Az egészestés dokumentumfilm a Filmalap támogatásával készül.

A trieszti filmfesztivál When East Meets West (WEMW) címmel megrendezett koprodukciós fórumának nemzetközi zsűrije magyar filmtervet díjazott. Az EAVE produceri szakképzés rangos díját Ugrin Julianna producer és Szakonyi Noémi Veronika rendező nyerte Szilánkok című filmtervéért. A díj egyéves EAVE fejlesztést foglal magában az európai filmgyártás elismert szaktekintélyeinek közreműködésével. A Filmalap támogatásával készülő Szilánkok című dokumentumfilm terv Szakonyi Noémi Veronika személyes történetét dolgozza fel. A When East Meets West (WEMW) koprodukciós fórumon 13 országból érkezett 22 filmtervet mutattak be a meghívott alkotók.

Az idén 26. alkalommal megrendezett trieszti filmfesztiválon jelentős a magyar részvétel. A Közép-Európa filmtermésére fókuszáló olaszországi rendezvény összesen hét magyar filmalkotást tűz műsorra, a díjátadó holnap este lesz.

A dokumentumfilmek versenyében Gerő Marcell Káin gyermekei című rendezése indult, a 104 perces alkotás Monory Mész András Bebukottak című filmjének (1985) gyilkosságért elítélt fiatalkorú szereplői felkutatására és megszólaltatására vállalkozik.

A rövidfilmek versenyében szerepel Szőcs Petra Cannes-ban bemutatkozott A kivégzés című alkotása, Szabó Simon Európa Filmdíjra jelölt Fal című rendezése és Hartung Attila Ischler című Friss Hús különdíjas, az SZFE-n készült vizsgafilmje. Az animációs programban látható Horváth-Molnár Panna és Zomborácz Virág Dipendenza című alkotása.

Mundruczó Kornél Cannes-ban díjazott Fehér Isten című filmje, valamint a Karlovy Vary-i filmfesztiválon többszörösen díjazott Szabadesés című Pálfi György-film a trieszti filmfesztivál különprogramjában szerepel.

Filmunió

Add Comment

Click here to post a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Podcast

Hirdetés

Hirdetés