Hírek

Magyar forgatókönyvírók I. – 18 alkotó életútinterjúja egy kötetben

Tizennyolc alkotó életinterjúját tartalmazza a Magyar Művészeti Akadémia Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézete (MMA MMKI)által megjelentetett Magyar forgatókönyvírók I. című kötet.

A három éve alapított kutatóintézet ezzel a kötettel a harmadik könyvsorozatát indítja el. A Documenta Artis sorozat azt a célt tűzi ki, hogy az oral history eszközeivel örökítse meg a még velünk élő alkotók gondolatait – közölte a könyv budapesti bemutatóján Kocsis Miklós, az MMA MMKI igazgatója.

A Csákvári Géza, Kovács M. András és Vincze Zsuzsanna által készített interjúkban tizennyolc ma is aktív, vagy a pályáról már visszavonult alkotó – mások mellett Bereményi Géza, Divinyi Réka, Fábry Sándor, Tasnádi István és Vámos Miklós – szólal meg. A Kollarik Tamás és Köbli Norbert szerkesztésében megjelentetett könyv végén a szerkesztők a magyar forgatókönyvírás történetét tekintik át röviden.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya