Hírek

Magyar Média Mecenatúra: hatmillió forintos támogatás online filmekre

mnhhNégy online filmet támogat összesen hatmillió forinttal a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa, a Magyar Média Mecenatúra program Neumann János-pályázata harmadik fordulójában.

A hatóság szóvivői irodája csütörtökön azt közölte az MTI-vel, hogy az idén ősszel, húszmillió forintos forrással indított pályázat keretében ezúttal másfél-másfél millió forintot nyújt a nyertesnek ítélt filmtervek benyújtóinak. A hatóság közleménye szerint a Halasmédia Nonprofit Kft. az összegből ifjúsági műsort készít 153 Lélekmód címmel. A szintén támogatott K. Petrys Kft. rövidfilmet mutat be kortárs magyar művészekről, amely a cég webes szolgáltatásán lesz látható. A testület támogatta az A38 kulturális központ magyar előadóművészekről készülő filmjét Koncertek az A38 Hajón címmel. A Ceglédi Televízió A Tudás fája – Janus másik arca című ismeretterjesztőfilm-terve Magyarország első európai hírű költőjéről, Janus Pannoniusról szól majd. A Neumann János online pályázat az első olyan pályázati kiírása a médiatanácsnak, amely magyarországi internetes médiaszolgáltatók számára teszi lehetővé, hogy közszolgálati műsorszámok gyártására pályázzanak – közölték. A testület továbbra is várja azoknak az online műhelyeknek a jelentkezését, amelyek újszerű, közszolgálati videós tartalmakat szeretnének készíteni. A beadás 2012. december 6-ig folyamatos.

Add Comment

Click here to post a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Podcast

Hirdetés

Hirdetés