Hírek

Magyar nevezettek is vannak a Nemzetközi Emmy-n

Míg az Emmy-vel az amerikai televíziós produkciókat díjazzák, addig a Nemzetközi Emmy-díj az Amerikán kívüli alkotások elismerésére született. Az idei, negyvenhetedik díjátadón a díj fennállása óta először magyaroknak is szurkolhatunk. Gera Marinát a legjobb színésznő, a Trezort pedig a legjobb tévéfilm díjára jelölték.

Véleményed van a cikkről vagy a filmről? Írd meg nekünk kommentben!

A Nemzetközi Televíziós Művészeti és Tudományos Akadémia (International Academy of Television Arts & Sciences) 1973 óta osztja ki minden évben a Nemzetközi Emmy-díjat. A szervezet hatvan ország kilencszáznál is több tévés szakemberét tömöríti, akik a legjobb, Amerikán kívül készült alkotásokat díjazzák. Idén a Nemzetközi Emmy tizenegy kategóriájában 44 jelölt versenyez, amelyek 21 országból kerültek ki. A díj fennállása óta először fordul elő, hogy magyar jelölt is van a nevezettek között, ráadásul rögtön kettő!

Gera Marinát a legjobb színésznő díjára jelölték az Örök télben nyújtott játékáért, amelyet mi is „az utóbbi évek egyik legfontosabb magyar filmjének” neveztünk kritikánkban. Gera Marina a főszereplő Irént alakítja a történelmi drámában, amely a málenkij robot magyar áldozatainak állít emléket. A színésznő a kategóriájában Radika Apte (Lust Stories), Jenna Coleman (The Cry) és Marjorie Estiano (Sob Pressão) ellenében versenyez.

Gera Marina az Örök télben

A másik magyar jelölt Bergendy Péter thrillerje, a Trezor, amely a legjobb tévéfilm díjáért száll ringbe. Az  56-os forradalom utáni zavaros események közepette játszódó filmet idén áprilisban hat Magyar Filmdíjjal is kitüntette a Magyar Filmakadémia. A Nemzetközi Emmy-n az indiai Lust Stories, az ausztrál Safe Harbour és a brazil Se Eu Fechar os Olhos Agora az ellenfele.

Trezor

A díjátadót november 25-én este tartják New York legnagyobb szállodájában, a Hilton Hotelben. Az est házigazdája a humorista és színész Ronny Chieng lesz, akit legutóbb a Kőgazdag ázsiaiakban láthattunk. A gálára Gera Marinát és Bergendy Pétert elkíséri Köbli Norbert (aki mindkét film forgatókönyvét jegyzi); Lajos Tamás, a Szupermodern Stúdió producere; valamint Káel Csaba, a magyar mozgóképipar fejlesztőséért felelős kormánybiztos is.

Vida László

Vida László a Debreceni Egyetem kommunikáció- és médiatudományi szakának újságíró specializációján végzett. Szakterülete a sci-fi, a fantasy, a képregényfilmek és bármi, aminek videojátékokhoz van köze.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés