Hírek

Magyar premier a montreali filmfesztiválon

Újratervezés

ÚjratervezésTóth Barnabás Újratervezés című rövidfilmjét műsorra tűzi az A-kategóriás montreali filmfesztivál.

Augusztus 22-én kezdődött és a jövő hét elejéig tart Kanada nagyszabású filmes rendezvénye, a 37. Montreal World Film Festival. A nemzetközi filmproduceri szövetség (FIAPF) által A-kategóriásnak minősített seregszemle meghívta Tóth Barnabás Újratervezés című legutóbbi rövidfilmjét. A Pogány Judit és Kovács Zsolt főszereplésével készült 12 perces alkotást a montreali filmfesztiválon láthatja először a nemzetközi közönség.

Tóth Barnabás filmjének főszereplője egy idős pár a forgalomban. „A nő fecseg, riogat, irányít. Egyszerre közlekedési rendőr, GPS és helyszíni közvetítő. A férfi hol morog, hol kifakad. Ez a világuk rendje. De ez élet folyamatos újratervezés…”

A rákospalotai Csokonai Művelődési Központ támogatásával a Laokoon Film gyártásában készült alkotás februárban a magyar filmkritikusoktól megkapta a legjobb rövidfilm díját, majd tavasszal elnyerte a Friss Hús fesztivál közönségdíját. Utóbbinak köszönhetően ősztől a Toldi mozi kísérőfilmként műsorra tűzi vetítésein. Az Újratervezés operatőre Marosi Gábor volt.

A filmből részletet ide kattintva tekinthettek meg.

Filmunió

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com