Hírek

Magyar premiert kap William Friedkin utolsó filmje

A The Caine Mutiny Court-Martial napokon belül látható lesz a SkyShowtime-on.

A The Caine Mutiny Court-Martial, az Oscar-díjas filmrendező, William Friedkin által írt és rendezett, és Herman Wouk azonos című Pulitzer-díjas regénye alapján készült film december 23-tól lesz elérhető a SkyShowtime-on – közölte a streamingszolgáltató. Az ördögűző, a Portyán és A francia kapcsolat rendezője idén augusztus 7-én hunyt el, így már nem élhette meg a filmje szeptember eleji premierjét a Velencei Filmfesztiválon. Mi itt láttuk a filmet.

A The Caine Mutiny Court-Martial szereplőgárdája bővelkedik a sztárokban: főszereplői Kiefer Sutherland (24), Jason Clarke (Oppenheimer), Jake Lacy (Fehér Lótusz), Monica Raymund (Lángoló Chicago), Lewis Pullman (Top Gun: Maverick), Jay Duplass (Nincs titok), Tom Riley (The Nevers) és a szintén a premier előtt elhunyt Lance Reddick (John Wick).

A tárgyalótermi dráma az amerikai haditengerészet egyik első tisztjének történetét követi nyomon, aki egy lázadás megszervezésének ügyében áll bíróság elé, miután kapitánya az elmezavar jeleit mutatta, és veszélybe sodorta legénysége életét.

A haditengerészeti bírósági eljárás kezdetén Barney Greenwald (Clarke), egy szkeptikus haditengerészeti ügyvéd vonakodva vállalja el Steve Maryk hadnagy, a haditengerészet első tisztjének védelmét, aki átvette a USS CAINE irányítását a zsarnoki Philip Francis Queeg hadnagytól (Sutherland), miután barátságtalan vizekre hajózva egy heves tengeri viharba keveredtek. A tárgyalás előrehaladtával Greenwald egyre jobban aggódik, és megkérdőjelezi, hogy a Caine fedélzetén történt események valódi lázadásnak tekinthetők-e, vagy egyszerűen a tengerészek egy csoportjának bátor cselekedeteiről van szó, akik nem bíztak meg labilis vezetőjükben.

A filmet a Paramount Global Content Distribution forgalmazza, mozipremiert nem kapott.

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu főszerkesztője.
gyongyosililla@filmtekercs.hu

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com