Hírek Magazin

Cannes 2013: Taschler Andrea producer a fesztiválon

taschler andreaTaschler Andrea, Hajdu Szabolcs és Pater Sparrow készülő filmjeinek producere vesz részt májusban a cannes-i filmfesztivál keretei között megrendezendő „Producers on the Move” szakmai programon Európa ígéretes producerei között.

A nemzeti filmpromóciós szervezeteket tömörítő European Film Promotion (EFP) májusban a cannes-i filmfesztiválon fiatal producereket mutat be a nemzetközi filmszakmának.

A háromnapos szakmai programon Taschler Andrea vesz részt Magyarországról. A találkozóra, melynek célja, hogy Európa ígéretes producereit bevezesse a nemzetközi filmszakmába, 29 pályakezdő producer kapott meghívást.

Taschler Andrea a Színház- és Filmművészeti Egyetemen diplomázott dramaturgként, és 2000 óta dolgozik a filmszakmában. Pályafutását a Katapult Filmnél kezdte mint gyártásveztő, majd az Inforg Stúdió több projektjében is közreműködött. Az ezredfordulón feltűnt, új magyar rendezőgeneráció számos kiemelkedő alkotásában vett részt, többek között Hajdu Szabolcs Fehér tenyér, Kenyeres Bálint Before Dawn, Török Ferenc Overnight című filmjeiben.

Hajdu Szabolcs nagy sikerű Bibliothéque Pascal című filmjét követően, melyet producerként jegyzett, 2010-ben alapította meg a Mirage Film Stúdiót. 2012-ben elvégezte a nemzetközi filmvilágba előkelő belépőt biztosító luxembourgi székhelyű EAVE produceri tréningjét.

Jelenleg Hajdu Szabolcs magyar-szlovák koprodukcióban készülő Délibáb című westernjének májusban kezdődő forgatását készíti elő. Az alföldi rabszolgatartó farmon játszódó film főszerepében a Jim Jarmusch-filmekkel világhírnevet szerzett Isaach De Bankolé lesz látható.

Taschler Andrea több rövidfilm utómunkálatival párhuzamosan Pater Sparrow Szívszaggató című, Boris Vian utolsó regényéből készülő nagyjátékfilm tervének fejlesztésén dolgozik, valamint egy német és egy szlovák nemzetközi koprodukcióban készülő filmterv magyar producereként.

A cannes-i „Producers on the Move” programon a Filmalap nemzetközi részlege, a Magyar Filmunió EFP-tagsága révén 2001 óta vehetnek részt magyar producerek. Eddig többek között Bereczki Csaba, Angelusz Iván, Petrányi Viktória, Pusztai Ferenc, Sipos Gábor, Csáky Attila és Stalter Judit volt a nemzetközi szakmai fórum magyar résztvevője.

Taschler Andrea cannes-i részvételét a Magyar Nemzeti Filmalap támogatja.

Filmunió

Filmunió

Add Comment

Click here to post a comment

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya