Hírek

Magyar vágó is bekerült az Akadémia tagjai közé

A Testről és lélekről vágója, Szalai Károly a 842 új Akadémia-tag egyike.

A nemek paritása lehetett a cél az Akadémia új tagjainak válogatása közben, mert a 842 új meghívott közül 50-50 százalékos a nő-férfi eloszlás. Arról is biztosították a közvéleményt, hogy a friss belépők 29%-a színes bőrű is. Az elmúlt négy évben ezzel több, mint megduplázták a nem fehér tagok számát – 2015-ben csupán 8% volt ez a szám.

Az új tagok közt számon tarthatjuk a nagysikerű amerikai vígjáték, a Kőgazdag ázsiaiak rendezőjét, Jon M. Chut; az új Pókembert, Tom Hollandot; A szolgálólány meséjének főszereplőjét, Elisabeth Mosst, de Lady Gaga is bekerült a sorba a Csillag születik miatt.

Szalai Károly

Persze hazánknak a legnagyobb büszkeség Szalai Károly, aki az Oscar-jelölt Testről és lélekről mellett olyan munkákkal is büszkélkedhet, mint a Terápia c. sorozat, A monostor gyermekei, az Utóélet vagy Pálfi György 450 filmtörténetileg jelentős alkotásából összeollózott Final Cut: Hölgyeim és uraim. Pályafutásának kezdete a 2000-es évek elejére tehető, és rengeteg magyar sikerfilm vágójaként működött közre.

A teljes névsort a Variety oldalán olvashatjuk.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Magazin és Kritika rovat szerkesztője. Kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok és az igényes blockbusterek.