Hírek

Magyarok a Barcáért!

Budapest, 2014. március 26. Kovács Norbert, a Vasas Kubala Akadémia ügyvezetője, Sipos Jenő, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) szóvivője, Dunai Antal olimpiai bajnok labdarúgó, az MLSZ utazó nagykövete, Kollarik Tamás, a Médiatanács tagja, a Magyar Média Mecenatúra program koordinátora, Szabó László Zsolt, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) megbízott vezérigazgatója, Dobos Menyhért, a Duna TV vezérigazgatója, Kocsis Tibor rendező-producer és Lencsó Rita, az MTVA sajtófőnöke (b-j) a Duna TV Magyarok a Barcáért című dokumentumfilm-sorozatáról tartott sajtótájékoztatón az Uránia Nemzeti Filmszínházban 2014. március 26-án. A háromrészes sorozat a katalán sztárcsapat történetében jelentős szerepet betöltő magyar futballisták pályafutását, első sorban Kubala Lászlóét mutatja be. MTI Fotó: Soós Lajos

Budapest, 2014. március 26. Kovács Norbert, a Vasas Kubala Akadémia ügyvezetője, Sipos Jenő, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) szóvivője, Dunai Antal olimpiai bajnok labdarúgó, az MLSZ utazó nagykövete, Kollarik Tamás, a Médiatanács tagja, a Magyar Média Mecenatúra program koordinátora, Szabó László Zsolt, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) megbízott vezérigazgatója, Dobos Menyhért, a Duna TV vezérigazgatója, Kocsis Tibor rendező-producer és Lencsó Rita, az MTVA sajtófőnöke (b-j) a Duna TV Magyarok a Barcáért című dokumentumfilm-sorozatáról tartott sajtótájékoztatón az Uránia Nemzeti Filmszínházban 2014. március 26-án. A háromrészes sorozat a katalán sztárcsapat történetében jelentős szerepet betöltő magyar futballisták pályafutását, első sorban Kubala Lászlóét mutatja be. MTI Fotó: Soós LajosA Barcelona magyar klasszisairól mutat be dokumentumfilmet a Duna. Magyarok a Barcáért címmel hétfő este háromrészes dokumentumfilm-sorozattal jelentkezik a Duna, a sorozat a katalán sztárcsapat történetében jelentős szerepet betöltő magyar futballisták pályafutását, elsősorban Kubala Lászlóét mutatja be.

Kocsis Tibor, a film rendező-producere a szerdai sajtótájékoztatón elmondta, egy külföldi útja során ismerkedett meg Kubala nevével, a kiváló labdarúgó mítoszát pedig szeretné bemutatni a magyar közönségnek, amely még kevesebbet tud róla. Hozzátetette, a katalán klubban már a legendás Kubala, Kocsis, Czibor hármas előtt szerepeltek magyar játékosok, akiknek szintén hatalmas szerepe volt abban, hogy a gárda ma a világ egyik legjobbja. Kocsis Tibor az előkészületekkel kapcsolatban megjegyezte, a kutatások már öt évvel ezelőtt elkezdődtek, maga az alkotás pedig másfél éves munkát igényelt.

Szabó László Zsolt, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) megbízott vezérigazgatója hangsúlyozta, a közmédia ezzel a sorozattal is nyitni kíván a közönség irányába, szeretnék bemutatni az olyan hősöket, mint Kubala, aki jó példa a fiatalok számára. Szabó László Zsolt azt is elmondta, hogy a tervek szerint több fesztiválon is elindítják majd a filmet, és szeretnék, ha külföldi televíziók is műsorukra tűznék.

Dobos Menyhért, a Duna TV vezérigazgatója úgy nyilatkozott, hogy Duna World által a határon túlra, illetve a tengerentúlra, így Ausztráliába és Dél-Amerikába is eljut majd az alkotás.

A film szakértője Dunai Antal olimpiai bajnok, a Magyar Labdarúgó Szövetség utazó nagykövete, Kubala egykori barátja volt. A filmmel kapcsolatban elmondta, hogy hűen fogja bemutatni a legendás játékos imázsát.

Az összesen 90 perces dokumentumfilmet hétfőn 21.55 órától sugározza a Duna.

Add Comment

Click here to post a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Podcast

Hirdetés

Hirdetés