Hírek

Magyarországon lép fel a botrányfilmes John Waters

Pink-Flamingos-Divine-John-Waters-Liarmouth

John Waters, a legendás amerikai filmrendező, képzőművész és író először lép fel élőben Budapesten. Már kaphatók a jegyek a MOMKultban, április 4-én tartott estre.

Az amerikai underground filmes nevéhez tizenhat rendezés fűződik, többek között a Hajlakk, a Poliészter, a Titkos gyilkos mama és a Trash-trilógiaként is emlegetett Rózsaszín flamingók, Csajos bajok és Desperate Living. Műfajilag behatárolhatatlan filmjeiben keverednek a kőkemény exploitation jegyek a szatíra és vígjáték elemeivel – írják a szervezők. Bár a nyolcvanas évek végére sokat szelídült kifejezésmódjában, Waters későbbi filmjeiben is egyértelműen felfedezhetőek a markáns szerzői jegyek és a cenzúra egyértelmű elutasítása.

A legendás művésznek eddig tíz könyve jelent meg; első regénye, a Liarmouth: A Feel Bad Romance 2022-ben került a boltokba.

Egyszemélyes előadói estjei, a This Filthy World, False Negative, Make Trouble és a John Waters Christmas már bejárták a világ egyetemeit, múzeumait, filmfesztiváljait és klubjait.

Új show-ja, az End of the World többek között olyan témákat boncolgat, mint a filmipar újraértelmezése, az emberi sötétség felvilágosult elfogadása vagy a szexuális kihágások határainak feszegetése.

Az End of the World egy komikus monológ fojtogató nyomorunkról és elérhetetlen vágyainkról, melyet Waters eszelős optimizmusba csomagol és egy újfajta tébolyként tálal fel a nagyérdeműnek.

John Waters magyarországi fellépésére a Tixa.hu oldalán kaphatóak a jegyek.

Az eseményt szervező Boddah korábban olyan komikusokat hívott meg Magyarországra, mint Louis CK, Eddie Izzard, Bill Burr, Iliza Shlesinger és mások. Idén több visszatérő közönségkedvencet is láthat a közönség a jóvoltukból: április 11-én Tom Segura, május 5-én Jim Jefferies, december 8-án pedig Daniel Sloss fog fellépni Budapesten.

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu főszerkesztője.
gyongyosililla@filmtekercs.hu

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!