Hírek

Május 20-tól mozikban Gothár Péter új filmje, a Hét kis véletlen

A film egy pesti család életét követi többnyire a mai Magyarországon, néha visszatérve a közelmúlt emlékeihez: „filmes kalandozás térben, időben, lélekben”.

Május 20-án kerül a magyar mozikba Gothár Péter új alkotása, a Hét kis véletlen a gyártó Filmpartners forgalmazásában – írja a sajtóközlemény. A Hét kis véletlent május 13-ától a budapesti Művész és Toldi, valamint több vidéki mozi is előjátssza.

A film a Megáll az idő rendezőjének új munkája: központi alakja Gertrúd (Rezes Judit), a középkorú énektanárnő és feleség egy kihűlt kapcsolatban, akihez a huszonéves Albán (Mészáros Blanka) Londonból érkezett haza – a két nő villámcsapás-szerű hatással van egymásra.

Hét kis véletlen

A film töredezett dialógusokban rajzol meg jellemeket, intim beszélgetésekkel, narratív képsorokkal vázolja fel a banálisan pontos családképet. A mai tizen-huszonévesek köznapi nyelvhasználatának radikalizmusát ütközteti a kortárs irodalom nyelvi teréből származó idézetekkel, allúziókkal, egyfajta emelkedettebb, lírai regiszterrel” – mondta a rendező.

Méltán tükrözi Gothár életművét és annak vissza- és visszatérő fő kérdéseit” – írtuk kritikánkban Gothár Péter új filmjéről. Azonban „Gothár hiába nyilatkozta azt, hogy a sok éves tanítási folyamat, a diákokkal való munka, azok csillanásai hatással voltak rá, ez a frissesség nem látszik a Hét kis véletlenben. A rendező ott folytatta szerzői életművét, ahol annak idején abbahagyta, s a sokat emlegetett idő, az elmúló-változó idő nem tudott utat törni magának.

A Hét kis véletlen forgatókönyvét Bognár Péter, Gothár Péter és Németh Gábor jegyzik. A film operatőre Táborosi András, vágója, Szórád Máté, jelmeztervezője Tihanyi Ildikó, díszlettervezője Torma Mária. A zeneszerző Selmeczi György, a producerek Kovács Gábor és Pataki Ági, társproducer Kenesei Edina. A főszereplők, Rezes Judit, Mészáros Blanka, Mészáros Máté és Börcsök Olivér mellett Básti Juli, Bezerédy Zoltán, Börcsök Enikő és Znamenák István játszanak.

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com