Hírek

Május végén érkezik a mozikba Kocsis Ágnes új filmje, az Éden

Éden

A Balázs Béla-díjas rendező-forgatókönyvíró, Kocsis Ágnes (Friss levegő, Pál Adrienn) legújabb filmje, az Éden hosszú várakozás után, május 27-én mozikba kerül. Az alkotás világpremierje tavaly volt a Rotterdam Nemzetközi Filmfesztiválon, ahol nagy sikert ért el – a hónap végén pedig már a szélesebb közönség is láthatja a nagyvásznon.

A magyar-román-belga koprodukcióban készült mű különös szerelmi történet, amelynek főszereplője egy harmincas évei végén járó nő, Éva, aki mindenre allergiás, ami a modern világgal jár, ezért teljes elszigeteltségben él. A történetet finom humor szövi át, emellett pedig dermesztő pontossággal vetítette előre a járvánnyal kapcsolatos világméretű változásokat.

Kocsis Ágnes rendező kiemelte : „Az érdekelt, hogy mit tesz az emberrel a teljes izoláció, a valódi szeretet hiánya, illetve hogy milyen hatással van az emberi kapcsolatainkra az, hogy tönkretesszük a természetet, az élőhelyünket, a Földet.” Az Éden előzetese már megtekinthető:

A film főszereplőjét az Arany Aréna-díjas ismert horvát színésznő, Lana Barić, a férfi főszereplőt, Andrást pedig Daan Stuyven belga rocksztár alakítja, aki a DAAN nevű formáció frontembere,  ám nagyvásznon, filmfőszerepben most először lesz látható. Mellettük szerepel még a filmben Bocskor Salló Lóránt, mint Éva öccse, valamint Katona László, Török-Illyés Orsolya, Keszég László, Friedenthal Zoltán, Németh Gábor író, Kistamás László, Thuróczy Szabolcs, Adorjáni Bálint, Kembe Sorel, és Gattyán Lili.

A produkció vágója Mezei Áron, látványtervezője Vinnai Petra, látványtervező supervisor Varga Judit, hangmérnökei Herman Pieëte, François Dumont, Juhász Róbert, Székely Tamás jelmeztervezője Kiss-Matyi Mónika.

Az Éden 2021. május 27-től látható a magyar mozikban a Mythberg Films forgalmazásában.

Németh Míra

Németh Míra 2019-ben csatlakozott a Filmtekercs csapatához. Miután látta az Amélie csodálatos élete című filmet, 12 évesen döntött úgy, hogy filmekkel akar foglalkozni. Azóta „mindenevő”: szerzői filmeket, blockbustereket, dokumentumfilmeket egyaránt szívesen fogyaszt, különösen kedveli a sajátos rendezői szemléletet, az abszurd humort és a társadalomkritikát a filmekben.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com