Hírek

Ekkor érkezik a Netflixre Zendaya és John David Washington filmje, a Malcolm & Marie

Malcolm-Marie-Zendaya-John-David-Washington
Malcolm-Marie-Zendaya-John-David-Washington

Megvan a premierdátuma Zendaya és John David Washington közös filmjének, a Malcolm & Marie-nek, és a Netflix bizony bízik az idei díjszezonban.

2021. február 5-én érkezik Netflixre Zendaya (Eufória) és John David Washington (Tenet) közös filmje, a Malcolm & Marie. A The Hollywood Reporter értesülései szerint a Netflix a filmet az idei díjszezonra pozicionálja, vagyis jó eséllyel szurkolhatunk Sam Levinson filmjének az Oscaron.

A Malcolm & Marie egy rendezőről és annak barátnőjéről szól, akik hazatérnek a férfi legújabb filmjének premierjéről. A kritikai visszajelzéseket várva kapcsolatuknak is ki kell állnia néhány próbát. A fekete-fehér filmet 35 mm-es nyersanyagra forgatták csupán pár emberből álló stábbal, ráadásul teljesen titokban a pandémia alatt. A forgatáson folyamatosan jelen voltak orvosok, hogy a munka teljesen koronavírus-biztosan folyhasson. Szeptemberben pedig a streamer megszerezte a terjesztési jogokat.

A Netflix pedig a Malcolm & Marie egész pályás kampányát tervez az idei díjszezonban.

A kétszereplős filmet az Eufóriát is író Sam Levinson írta és rendezte. A női főszerepet a frissen Emmyt nyert Zendaya kapta, aki az MCU Pókember filmjeiből és persze az Eufóriából lehet ismerős. A férfi főszerepet a Csuklyások és a Tenet főhőse, John David Washington kapta. A rendező producere, míg a színészek executive producerei a filmnek Yariv Milchan és Kid Cudi rapper mellett.

A Malcolm & Marie gyártásáért a Little Lamb Productions felelt, ami Mundruczó Kornél sikervárományos filmje, a Pieces of a Woman mögött is állt. Mundruczó filmjét szintén a Netflix szerezte meg.

Nagy Tibor

Nagy Tibor

Nagy Tibor jelenleg az ELTE-n tanul Filmtudomány mesterszakon. Kedvenc műfajai a klasszikus hollywoodi gengszter- és westernfilm. Különös figyelmet fordít az izraeli filmekre és a vallási témákra.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya