Hírek

Mamoru Hosoda új filmmel érkezik

Hosoda a Belle című animációt ugyanazzal a stúdióval készíti, mint előző filmjét, a Mirai-t.

Mamoru Hosoda, az anime egyik legnagyobb mai alkotója nemsokára új filmet mutat be a Charades stúdióval – írja a Variety. A film címe: Belle.

Hosoda minden új projektje reményteli bejelentésnek számít, mert bár a rendező már eddig is nagyszerű alkotásokat készített, pályájában egyértelmű emelkedő tendencia érezhető – legutóbbi filmje, a Mirai igazi művészi önmagára találás volt, írtuk: „különleges, egyedi anime, szívhez szóló varázslattal”.

A Belle pedig igazán ismerős terepre kalauzolja vissza a rendezőt. A film egy kamaszlány történetét mutatja be, aki egyszerre él napjaink japán világában és az „U” nevű virtuális világban; Hosoda pedig már jól ismeri az ellentétpárt: a Summer Wars című filmje is ezt dolgozta fel. Természetes a hasonló animéktől, és magától az alkotótól is, hogy a film a fiatalság, a család, a barátság problémáival is foglalkozik.

A 2018-as Mirai Oscar- és Golden Globe-jelölést szerzett, és elnyerte az Annie-díjat, a legjobb animációs film díját. Hosoda azonban egyértelműen pályán van ennél nagyobb győzelmek felé is; a stúdió sajtóközleménye pedig „a rendező eddigi legambiciózusabb filmjének” nevezi a Belle-t.

A filmet a Toho mutatja be, Japánban 2021. nyarán kerül mozikba. Mivel filmjei rendszeresen szerepelnek az Anilogue fesztiválon, így még akkor is van esély egy magyar mozibemutatóra, ha a Belle a szélesebb körű forgalmazást esetleg elkerülné.

Mamoru Hosodáról korábban életmű-bemutatót is készítettünk; és érdemes elolvasni a rendezővel készített interjúnkat is!

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés