Hírek

Manchesterben díjazták a Post Mortemet

Post-Mortem-Magyar-Mozgókép-Díj

A magyar horror két díjat hozott haza a Grimmfest Easter nevű fesztiválról.

A legjobb játékfilm és a legjobb SFX díjával tüntette ki a manchesteri Grimmfest szakmai zsűrije a Bergendy Péter rendezésében készült Post Mortem című filmet. A díjakról nemzetközi zsűri döntött a fesztiválon, melyet a Dread Central szakhonlap 2022-ben a világ legjobb horrorfesztiváljai közé sorolt. A Post Mortem speciális effektjeit Hellebrandt Gábor, Benyó Zoltán, Deák Ferenc, Kósa László és Hardi Zoltán készítette. A Post Mortem már másfél éve szép sikerekkel járja a nemzetközi filmfesztiválokat, mintegy 40 seregszemlére kapott meghívást, és Olaszországban, Portugáliában, Spanyolországban, Kanadában is több díjat nyert. Az elmúlt nyáron, az első Magyar Mozgókép Díjak zsűrije a legtöbb kategóriában – operatőr, vágó, látvány, maszk – a Post Mortem alkotóit díjazta.

A filmről a következőket írtuk: „Bergendy Péter különleges vizuális effektusokkal tarkított filmje a látványvilágon túl sok újat nem tesz hozzá a kísértethorrorokhoz. Lehetett volna pedig egy súlyos politikai-társadalmi krízis spirituális lenyomata, de ahhoz túl kidolgozatlan. A látványelemek miatt azonban mégis érdemes megnézni – és egy kis borzongás sosem árt.”

Post Mortem-Day07

A film a Szupermodern Stúdió gyártásában készült, producere Lajos Tamás és Köves Ábel volt, kreatív producere Hellebrandt Gábor. A Post Mortem már online is megtekinthető a FILMIO kínálatában.

Incze Kata

Incze Kata 2018-ban végzett a kolozsvári Sapientia filmkészítés szakán, mester tanulmányait is ott folytatta. Jelenleg diplomafilmjét készíti, rendezőasszisztensként dolgozik és rendszeresen publikál a Filmtetten is. Szereti a hollywoodi reneszánszt, az amerikai független filmeket és mindent, amiben sokat beszélnek és mégis izgalmas.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com