Hírek

Manga-ból forgat horrort Adam Wingard

death note A Death Note címen futott sikeres japán manga, majd anime sorozatból forgat filmet a You’re Next és a The Guest alkotója, Adam Wingard – írja a slashfilm.com.

A leginkább horrorfilmekben utazó Wingard legújabb művének alapja eddig is szép karriert futott be. Az eredeti, egyébként a filmmel azonos címmel rendelkező manga 2003 és 2006 között jelent meg Japánban, majd anime sorozat készült belőle, amelyet 2006 és 2007 között vetítettek. Az elkövetkező években pedig három élőszereplős változata is elkészült, igaz, mind japán gyártásban.

A Death Note története egyébként egy középiskolás fiúról szól, aki talál egy természetfeletti erővel rendelkező jegyzetet, majd rájön, hogy bárkit megölhet, elég, ha feljegyzi az illető nevét és elképzeli őt. Több se kell a fiúnak, aki szépen lassan elkezdi megtisztítani a világot a gonosztól, illetve a szerinte értéktelen emberektől. Közben a rendőrség is felfigyel a nagy számú eltűnésekre, így egy macska-egér játék is kialakul, főszerepben a fiúval és egy titokzatos, elszánt fiatal rendőrrel. Az eredeti manga mélyebbre megy a jó és rossz harcának ábrázolásában, és a halál isteneinek versenyeként mutatja be az eseményeket. Itt a jegyzetkönyv szándékosan kerül a kiválasztott fiúhoz.

A hollywoodi változatot a Warner Bors. készíti, a forgatókönyvet Jeremy Slater (A Lazarus hatás, A fantasztikus négyes (2015)) írja, a film producerei pedig Roy Lee, Dan Lin (A Lego kaland), Jason Hoffs és Masi Oka lesznek. Szereplőkről egyelőre nincsen hír.

És hogy mikor érkezik a film a mozikba? Várhatóan csak évek múlva, hiszen a rendező jelenleg egy 2010-es koreai thriller remake-jén dolgozik, és már tervben van legújabb filmje, a The Woods is.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Horrort nem néz, mert fél tőlük.

Hirdetés

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés