Hírek

A csúnya rendőr bácsi visszatér – Refn sorozatot készít a Mániákus zsaruból

maniac cop

A Drive – Gázt! és a Neon Démon rendezője az 1988-as évek kultikus slasher horrorjából és folytatásaiból, a Mániákus zsaruból készít  sorozatot az HBO és a Canal Plus koprodukcióban – írja a Variety.

A kultikus státuszú dán rendező, Nicolas Winding Refn bérmunkára szerződött a nagynevű tévécsatornával. A skandináv fenegyerek John Hyamsszel közösen showrunnerként és rendezőként vesznek részt a projektben. John Hyams nem túl fényes rendezői kredittel rendelkezik (Tökéletes katona 3. – Egy új kezdet, A sárkány szeme, Tökéletes katona: A leszámolás napja, Z, mint zombi), de ne legyünk előítéletesek.

Az eredeti trilógia rendezője, William Lustig producerként tér vissza, de arról egyelőre nincs hír, hogy felbukkan-e a korábbi csapatból Bruce Campbell horrorikon.

A széria egyfajta antológiasorozatként készül, vagyis az epizódok egy-egy Los Angeles-i rendőr karakterén keresztül mutatják be, milyen az, amikor a várost egyenruhás rém tartja rettegésben.

Nicolas Winding Refn

Refn szerint a Mániákus zsaru sorozat megalkotásával megvalósulnak a legvadabb álmaik, és óriási közönséget érhetnek el a két csatorna partnerein keresztül. Ez a filmfolyam egy hamisítatlan akcióhorror lesz, amely civilizációnk lassú hanyatlására is utalni fog.

Az HBO a tervek szerint Észak-Amerikában fogja sugározni a sorozatot, míg a Canal Plus Franciaországban.

Szabó Zsolt Szilveszter

Szabó Zsolt Szilveszter a szombathelyi BDF-en végzett mozgókép- és médiakultúra szakon. 25 éve foglalkozik filmekkel. Specializációja a sci-fi, a szerzői filmek, a zsánermozik szerzői változatai és a bizarr műfajkevercsek. Szívesen bíbelődik rebellis, besorolhatatlan alkotók műveivel. Kinematográfus istensége Tarkovszkij és nagyra tartja Enyedi Ildikó művészetét.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com