Hírek

Már a mozikban a Viszontlátásra odafönt!

Albert Dupontel lenyűgözően látványos filmje, a 13 César-díjra jelölt és öttel (legjobb rendezés, adaptált forgatókönyv, operatőr, jelmez és díszlet) díjazott Viszontlátásra odafönt csütörtöktől látható a mozikban.

Pierre Lemaitre idehaza is népszerű, Goncourt-díjas regényének filmadaptációjában a szadista Pradelle főhadnagy (Laurent Lafitte) a háború utolsó óráiban levezényel egy teljesen értelmetlen rohamot a kitüntetés reményében. A két szerencsétlen közkatona, Édouard (Nahuel Pérez Biscayart) és Albert (Albert Dupontel) csaknem az életükkel fizetnek ezért.

A vérfürdő maradandó károkat okozott a túlélőkben. Édouard az utolsó csatában elvesztette a fél arcát, ezért arra kéri Albertet, hogy ne küldje vissza a családjához, inkább nyilváníttassa halottnak. Albert bajtársiasságból gondoskodni kezd fiatal társáról, aki a rajztehetségét kihasználva olyan maszkokat készít, amelyek nemcsak elfedik a sérülését, de igazi érzelmeket is képesek kifejezni. A két barát bosszút esküszik a haza ellen, amely csak a halottakat ünnepli, a megnyomorítottakkal nem törődik: extravagáns emlékművek ígéretével csalnak ki pénzt a háborún meggazdagodottaktól és az államtól, hogy aztán a megbízási díjjal lelépjenek. A tét számukra egymillió frank, azonban ha lebuknak, az életükkel fizetnek érte. Erre pedig minden esélyük megvan, ugyanis éppen a legkritikusabb pillanatban tűnik fel újra a pszichopata főhadnagy.

A Frankofón filmnapokon debütáló Viszontlátásra odaföntről mi így írtunk: „Dupontel filmje

hűséges adaptáció, izgalmas vizuális kaland  és nagy élmény

– maradandó érték egy olyan világban, amely ugyancsak olcsón méri az emberéletet.”

A Viszontlátásra odafönt 2018. március 29-től látható szinkronizáltan és feliratosan a mozikban a Mozinet Kft. forgalmazásában.

Szinkronizált változat:
Budapest – Cinema City Allee
Budapest – Cinema City Aréna
Budapest – Cinema City Westend
Cegléd – Uránia mozi
Miskolc – Művészetek Háza
Nyíregyháza – Krúdy mozi
Szolnok Tiszapart mozi

Feliratos változat:
Budapest – Művész mozi
Budapest – Premier Kultcafé
Budapest – Puskin mozi
Budapest – Tabán mozi
Budapest – Toldi mozi
Kecskemét – Otthon mozi
Pécs – Apolló mozi
Szeged – Belvárosi mozi
Szentendre – P’art mozi

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..