Hírek

Már biztos: jön az új Super Mario-film

Az eredeti alkotó bevonása garantálja, hogy a rajongók sem fognak csalódni az új Super Mario animációban.

Nemrég bejelentették, hogy a Nintendo és az Illumination Entertainment együttműködésében CGI animációs film készül a Super Mario Brosból. Ez lesz az első kísérlet az 1993-as változat óta, ami katasztrofális bukás volt. Azóta a Nintendo nem is engedte, hogy bármelyik termékükből film készüljön.

Most a Variety az Illumination alapítójával, Chris Meledrandival beszélgetett a projekt részleteiről. Meledandri azt mondta, nem bánja, hogy az első film borzalmas lett, mert így nagyobb kihívás újat készíteni, nem lehet megúszni azzal, hogy lemásolják az elsőt.

Meledandri azt mondta, szorosan együttműködik Shigeru Miyamotóval, az eredeti Super Mario tervezőjével. Így biztosítják azt, hogy a játék eredeti szellemisége tükröződjön a filmben.

A történetről az animációs szakember azt mondta, nagy kihívás felduzzasztani egy filmmé azt, ami az eredeti formájában szinte láthatatlan. Meg kell találni az egyensúlyt a rajongók elvárásai, az ikonikus elemek megtartása és a hagyományos, háromfelvonásos filmes szerkezet megvalósíthatósága között.

Meledandri következő projektje az új Grincs lesz, ami december 6-tól látható a magyar mozikban.

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió.
Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu ötfős szerkesztőcsapatának tagja, a Papírfény rovat felelőse.
gyongyosililla@filmtekercs.hu

FM ‘tekercs Podcast

 

Hirdetés

Hirdetés

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..