Hírek

Már biztosan lesz előzményfilmje a Grease-nek

Sikerült rendezőt találni a Summer Lovin’-hoz, ez újabb löketet ad a projektnek.

Mint arról tavaly beszámoltunk, előzményfilmet (azaz prequelt) kap a Grease. A hetvenes évek nagy musical-klasszikusát – ami az ötvenes évekbe röpítette nézőjét – a Paramount kezdte el felfrissíteni, mégpedig úgy, hogy bemutatja a főhősök történetét az előttről, hogy összejöttek volna. Alapvetően erről szól a leghíresebb betétdal, a Summer Nights (ahonnan egyébként a Summer Lovin’ címet is importálták). A számban azt meséli el a két főszereplő, hogy a nyáron kavartak egymással, de aztán szétváltak az útjaik. Akkor még ugyanis nem tudták, hogy egy gimibe fognak járni.

A projektben most annyi fejlemény történt, hogy a stúdió megtalálta a rendezőt

Brett Haley személyében – értesült a Deadline. A nem túl ismert direktor függetlenfilmeket forgatott eddig, többek között a Hangosan dobogó szíveket vagy a The Hero c. drámát. A hírek szerint azonban a stúdiónak rettentő fontos ez a projekt, és egészen nagy költségvetést szavaztak meg, vagyis bizonyára alaposan és körültekintően választottak.

Sajnos a színészekkel kapcsolatban nincs még semmi fejlemény, a Deadline azonban óvatosan találgatni kezdett. A rendező ugyanis korábban már dolgozott együtt Elle Fanninggel és Justice Smith-szel – utóbbi a Detektív Pikachuból lehet ismerős. Mivel azonban a rendező még vélhetően csak most áll munkába, ezért bizonyára nem kezdett bele a szereplőválogatásba. Sajnos még egy ideig nem tudjuk meg, ki lesz Olivia Newton-John és John Travolta fiatalkori mása.

Avatar

Tóth Nándor Tamás

Tóth Nándor Tamás külpolitikai és kulturális újságíró volt. A kettő metszetéből alakult ki filmes specializációja: a politikai témájú és a társadalmi változásokat feldolgozó filmek, valamint a Mediterrán-térség, Németország és Latin-Amerika filmművészete. A Filmtekercs Egyesület pénzügyi vezetője. tothnandor@filmtekercs.hu

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya