Hírek

Már csak páran vannak versenyben Elvis szerepéért

Baz Luhrmann új filmmel tér vissza. Ezúttal Elvis Presley-ről készít életrajzi alkotást, és azon van, hogy megtalálja a tökéletes színészt a szerepre.

Öt színész már részt vett egy komolyabb meghallgatáson Elvis Presley szerepére. A rock ’n’ roll királyáról már láthattunk filmet: a legismertebb az Elvis című tévéfilm, melyben Kurt Russell alakította a címszerepet. Azonban Michael Shannon, Harvey Keitel, Jonathan Rhys Meyers és Don Johnson is viselhette már az ikonikus barkót. Nagy, mozivászonra ültetett zenés Elvis-film azonban még nem készült, így az ausztrál Baz Luhrmann le is csapott a projektre.

Hogy kié lesz a szerep, az elvileg az elkövetkező egy-két hétben el is dőlhet.

A versenyben lévők közt van a relatíve ismeretlen Austin Butler, akit a Shannara: A jövő krónikája című sorozatból lehet ismerni, illetve szerepel Quentin Tarantino Volt egyszer egy Hollywoodjában is. A másik jelölt Ansel Elgort, a Nyomd, bébi, nyomd! főhőse, aki hamarosan Steven Spielberggel forgatja a West Side Story feldolgozását. A Whiplash főszereplője, Miles Teller és az Éjszakai ragadozókért Golden Globe-ot kapó Aaron Taylor-Johnson is ott van a jelöltek közt. A legmeglepőbb vetélytárs azonban mégis csak a One Directon nevű fiúbanda tagja, Harry Styles, akinek egyetlen mozifilmes referenciája Christopher Nolan Dunkirkje.

Ansel Elgort, Aaron Taylor-Johnson (fent), Miles Teller, Harry Styles, Austin Butler (lent)

A projekthez már csatlakozott egy nagynevű sztár, Tom Hanks. A színész Elvis menedzserét, Tom Parkert fogja alakítani. A film nagy része kettejük kapcsolatára épül, miközben bemutatja Presley felemelkedését és karrierjének zenitjét.

Luhrmann 2013-ban rendezett utoljára filmet: akkor Leonardo DiCaprio és Tobey Maguire főszereplésével készítette A nagy Gatsbyt. A Bohém rapszódia által beindított zenés életrajzi filmek sorát egy Elvis-filmmel megfejelni minimum méltó vállalkozás a rendező részéről. Főleg, ha választott színésze tényleg elénekli a dalokat Elvisként.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Magazin és Kritika rovat szerkesztője. Kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok és az igényes blockbusterek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya