Hírek

Már forog Iñárritu új mozifilmje, „kolosszális produkcióként” írják le

Alejandro González Iñárritu első mozifilmje A visszatérő óta a modern Mexikóról szól, Limbo címmel készül.

A mexikói Alejandro González Iñárritu, a Bábel, a 21 gramm, a Birdman és A visszatérő rendezője az utóbbi, Oscar-győztes filmje, azaz 2015 óta nem jelentkezett új mozifilmmel (csak egy virtuális produkcióval), most azonban már forog új filmje – írja az IndieWire.

A film ideiglenes címe: Limbo. A film „a modern Mexikó politikai és társadalmi valóságát” vizsgálja majd. Tekintve Mexikó iszonyú megpróbáltatásait a drogháborúktól és korrupciótól a tömeges illegális emigráción át a néhol extrém szegénységig, egy ilyen témájú film szinte akármiről szólhat és mégis komoly mélységeket tartogathat magában. A helyszíneket megszemlélő forgatócsoportot egy jelentés szerint a kilencvenes évek öltözetét viselve látták próbálni Mexikóváros történelmi belvárosában.

A Los Angeles Times „kolosszális produkcióként” írja le a filmet és „hatalmas csapatról” beszél Iñárritu irányítása alatt. A forgatókönyvet a rendező írta, a helyszín pedig Mexikóváros – húsz éve ez az első film, amelyet Iñárritu teljes egészében Mexikóban forgat.

Az egyik főszereplő személye ismert: Daniel Giménez Cacho. A stábban dolgozik Eugenio Caballero látványtervező is, aki A Faun labirintusáért Oscart nyert. Az operatőr pedig ezúttal Darius Khondji, aki többek között Fincher Hetedikjét forgatta. (Nevezetes módon Iñárritu korábbi operatőre Emmanuel Lubezki volt, aki A visszatérő máig is hihetetlen, természetes megvilágítású forgatásáért az évtized egyik legmegérdemeltebb Oscarját nyerte.)

További részletek egyelőre nem ismertek, ahogy a film várható premierdátuma sem.

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com