Hírek

Már forog is a Trónok harca előzménysorozata

Westeros újra vár minket – legalábbis ez a terv. Már elkezdték forgatni a Trónok harca előzménysorozatának pilotepizódját. Ha bejön az HBO fejeseinek, akkor hamarosan újra fejest ugorhatunk a nemesek közötti intrikákba.

Ugyan befejeződött a Trónok harca megosztóra sikeredett, utolsó évadja, az HBO még nem kész elengedni a zászlóshajóját. Elterveztek egy előzménytörténetet, amelyben szintén együttműködnek a sikersorozat alapjául szolgáló könyvek írójával, George R. R. Martinnal. Minden harsonaszó nélkül, csöndben elkezdődött előzmény pilotepizódjának forgatása – értesít az Entertainment Weekly. A tervek szerint a nyáron végeznek a felvételekkel, és utána az HBO vezetőségén a sor, hogy berendeljék a teljes évadot.

A forgatási helyszín ismerős lehet. Ismét Észak-Írországot választották a felvételekhez, hiszen ez volt az egyik legfőbb helyszín a Trónok harca munkálatai alatt is. Azt még nem tudni, hogy ezúttal is dolgoznak-e több országban. Egyelőre a sorozat nézői azonban ne számítsanak más ismerősre, ugyanis az előzmények elmeséléséhez nem pár évtizedet, hanem több évezredet megyünk vissza az időben.

Westeros más hely még” – mondta el Martin az Entertainment Weeklynek. – „Nincs Királyvár. Nincs Vastrón. Nincsenek Targeryenek. Valyria még épp csak elkezdett felemelkedni. Egy másfajta, öregebb világgal van dolgunk, és remélhetőleg épp ez teszi majd szórakoztatóvá a sorozatot.” Martin még azt is hozzátette, hogy valószínűleg The Long Night (A hosszú éjszaka) lesz a széria címe.

Ha a pilot alapján berendelésre érdemesnek találják a sorozatot, talán 2020 őszén vagy 2021 tavaszán láthatjuk leghamarabb. Az előzménysorozatért showrunnerként az X-Men: Az elsők forgatókönyvírója, Jane Goldman, a pilotot a Jessica Joneson is dolgozó S. J. Clarkson rendezi. A főbb szerepekben olyan színészekkel találkozhatunk majd, mint Naomi Watts, Naomi Ackie, Denise Gough, Miranda Richardson, Josh Whitehouse, Jamie Campbell Bower, Sheila Atim vagy Ivanno Jeremiah.

Vida László

Vida László

Vida László a Debreceni Egyetem kommunikáció- és médiatudományi szakának újságíró specializációján végzett. Szakterülete a sci-fi, a fantasy, a képregényfilmek és bármi, aminek videojátékokhoz van köze.

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..