Hírek

Már forog is a Trónok harca előzménysorozata

Westeros újra vár minket – legalábbis ez a terv. Már elkezdték forgatni a Trónok harca előzménysorozatának pilotepizódját. Ha bejön az HBO fejeseinek, akkor hamarosan újra fejest ugorhatunk a nemesek közötti intrikákba.

Véleményed van a cikkről vagy a filmről? Írd meg nekünk kommentben!

Ugyan befejeződött a Trónok harca megosztóra sikeredett, utolsó évadja, az HBO még nem kész elengedni a zászlóshajóját. Elterveztek egy előzménytörténetet, amelyben szintén együttműködnek a sikersorozat alapjául szolgáló könyvek írójával, George R. R. Martinnal. Minden harsonaszó nélkül, csöndben elkezdődött előzmény pilotepizódjának forgatása – értesít az Entertainment Weekly. A tervek szerint a nyáron végeznek a felvételekkel, és utána az HBO vezetőségén a sor, hogy berendeljék a teljes évadot.

A forgatási helyszín ismerős lehet. Ismét Észak-Írországot választották a felvételekhez, hiszen ez volt az egyik legfőbb helyszín a Trónok harca munkálatai alatt is. Azt még nem tudni, hogy ezúttal is dolgoznak-e több országban. Egyelőre a sorozat nézői azonban ne számítsanak más ismerősre, ugyanis az előzmények elmeséléséhez nem pár évtizedet, hanem több évezredet megyünk vissza az időben.

Westeros más hely még” – mondta el Martin az Entertainment Weeklynek. – „Nincs Királyvár. Nincs Vastrón. Nincsenek Targeryenek. Valyria még épp csak elkezdett felemelkedni. Egy másfajta, öregebb világgal van dolgunk, és remélhetőleg épp ez teszi majd szórakoztatóvá a sorozatot.” Martin még azt is hozzátette, hogy valószínűleg The Long Night (A hosszú éjszaka) lesz a széria címe.

Ha a pilot alapján berendelésre érdemesnek találják a sorozatot, talán 2020 őszén vagy 2021 tavaszán láthatjuk leghamarabb. Az előzménysorozatért showrunnerként az X-Men: Az elsők forgatókönyvírója, Jane Goldman, a pilotot a Jessica Joneson is dolgozó S. J. Clarkson rendezi. A főbb szerepekben olyan színészekkel találkozhatunk majd, mint Naomi Watts, Naomi Ackie, Denise Gough, Miranda Richardson, Josh Whitehouse, Jamie Campbell Bower, Sheila Atim vagy Ivanno Jeremiah.

Vida László

Vida László a Debreceni Egyetem kommunikáció- és médiatudományi szakának újságíró specializációján végzett. Szakterülete a sci-fi, a fantasy, a képregényfilmek és bármi, aminek videojátékokhoz van köze.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés