Hírek

Már forog is Guillermo del Toro Nightmare Alley-je

A négy Oscar-díjat is kiérdemlő A víz érintése után Guillermo del Toro egy noir regény adaptációját készíti el. A Nightmare Alley 1947-ben már kapott egy filmfeldolgozást, amely ugyan nem volt sikeres a maga korában, de klasszikussá vált. Ahogy akkor, úgy most is illusztris szereplőgárdával készül a film.

William Lindsay Gresham 1946-ban írta meg a Nightmare Alley-t (magyar keresztségben A sarlatánt), amely azonnal felkeltette a filmesek érdeklődését is. Egy évvel később a némafilmes veterán, Edmund Goulding vitte vászonra a szélhámos és a pszichiáter történetét Tyrone Powerrel és Joan Blondell-lel a főszerepben. 2017-ben jött a hír, hogy Guillermo del Toro is szemet vetett a regényre egy adaptáció erejéig.

Ugyan a film mögött álló Fox Searchlight Pictures azóta a Disney-hez került és még a Foxot is elveszítette a nevéből, a film sorsa nincs veszélyben. Annyira nincs, hogy múlt héten már el is kezdték a forgatását. Ennek örömére, írja a Collider, a stúdió meg is osztott néhány információt a filmről: a szinopszist és a szereplőgárdát.

Mivel ez az új Nightmare Alley is adaptáció, a története lényegeben ugyanaz, mint az 1946-os könyvnek. A Bradley Cooper játszotta főhős mesteri manipulátor egy vándorcirkuszban, ám az élet összehozza egy még ördögibb pszichiáternővel, akit Cate Blanchett formál meg. Cooper karaktere hamar az átverések rossz oldalán találja magát.

A sarlatán (1947)

A színészgárdát színesíti még Rooney Mara, aki a cirkuszban dolgozó Mollyt alakítja, a cirkuszi erőember szerepében Ron Perlmant láthatjuk. Willem Dafoe a porondmester Clem lesz, Richard Jenkins pedig Ezra Grindle, aki egy gazdag vállalkozó.

Guillermo del Toro munkáját ismerős stáb segíti, sokakat magával hoz a legutóbbi rendezéséből, A víz érintéséből. Együtt dolgozik vele többek között az Oscar-díjas alkotás operatőre, Dan Laustsen, a jelmeztervezője, Luis Sequeira és a vizuális effektekért felelő Dennis Berardi is. A forgatókönyvet Kim Morgannel együtt írta a rendező.

Vida László

Vida László a Debreceni Egyetem kommunikáció- és médiatudományi szakának újságíró specializációján végzett. Szakterülete a sci-fi, a fantasy, a képregényfilmek és bármi, aminek videojátékokhoz van köze.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com