Hírek

Már három nappal a bemutató után online próbálják értékesíteni a Kaliforniai rémálomot

Mikor David Robert Mitchell poszt-noirja tavaly Arany Pálma-jelöltként útnak indult, biztos nem ilyen sorsot szántak neki, de így is minden esélye megvan, hogy a jövő filmfanatikusai leporolják és klasszikussá érjen, ha már a mához nem tudott szólni. 

A független filmek Mekkája, a Kaliforniai rémálmot is forgalmazó A24 úgy döntött, hogy digitális úton kívánja terjeszteni az Andrew Garfield főszereplésével készült zavaros bűnügyi thrillert. Már három nappal a bemutató után. A film forgalmazása eddig is hányatott sorsú volt, pedig úgy tűnt, hogy újabb csiszolatlan gyémántot dédelget a markában az A24. A Valami követ rendezőjének, David Robert Mitchell új filmjét ugyanis sikerült bejuttatni a 2018-as cannes-i filmfesztivál versenyprogramjába, ahonnan aztán az Arany Pálma helyett megosztó kritikákkal távozott.

Nálunk augusztus végén mutatták be a filmet, az amerikai bemutatót azonban kétszer is eltolták: először június 22-re, aztán december 7-re volt kitűzve a premier, de csak hogy még tovább, egészen idén április 19-ig halasszák a bemutatót, mikor is még mindig csak New Yorkban és Los Angelesben lesz látható a film a tengerentúlon. Három napra rá a film látható lesz az Amazonon, míg április 23-án a Google Play, az iTunes, a Fandango Now és a Vudu kínálatában is megjelenik majd.

David Robert Mitchell szintén az A24 égisze alatt óriási sikerfilmet hozott tető alá: a Valami követet mindössze 2 millió dolláros büdzséből forgatta le, és 23 milliót hozott a konyhára világszerte. A Kaliforniai rémálommal már nem volt ilyen szerencsés, hiszen Amerikában még egy pennyt sem kerestek a filmmel, és annak ellenére, hogy a film költségkerete nem nyilvános, a forgalmazó a VOD-megjelenéssel valószínűleg örülni fog, ha a film egyáltalán a gyártási költséget visszahozza.

Papp Atilla

Papp Atilla

Papp Atilla a Budapesti Corvinus Egyetem kommunikáció és médiatudomány szakán végzett, 2018 óta tagja a Filmtekercsnek. Akut celluloidfüggő, a százmilliós blockbustertől a filléres kísérleti filmig minden érdekli.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya