Hírek

Már HÉT film van készülőben a barlangba szorult thai kisfiúk megmentéséről

Thai mentőakció (Fotó: MTI)

A Universal is bejelentkezett egy filmmel a sikeres mentőakcióról, miközben már hat másik tervről is lehet tudni.

Az elárasztott barlangban rekedt thai focicsapat története filmre termett – azt viszont senki nem gondolta, hogy egyenesen hét filmet fognak készíteni belőle. Az előző hat terv ugyanis nem tartotta vissza a Universalt, hogy megvegye egy még nem publikált könyv, az Into the Dark megfilmesítési jogait.

A Deadline azt írja, a könyvet egy újságíró, író és tévés személyiség, Ellis Henican írta, és állítólag minden érintett egyes szám első személyben megszólal benne. A könyv napról napra követi a történteket a búvárok, az edző és a gyerekek szemszögéből.

A kiadó szerint ez az egyetlen „hiteles” beszámoló az eseményekről, ami nagy előny a film szempontjából.

Mint ismeretes, idén nyáron 12 fiú, egy focicsapat tagjai rekedtek bent egy thaiföldi barlangban, amit a heves áradások elzártak a külvilágtól. A hatalmas összefogásnak hála két hét után sikerült kimenteni őket, ám egy búvár meghalt a mentőakciók során.

A többi filmről annyi konkrétumot lehet tudni, hogy legalább egy thaiföldi produkció már készülőben van, miközben egy hollywoodi stúdió, a Pure Flix is a saját változatán dolgozik. Közben a Crazy Rich Asians rendezője, John M. Chu is bejelentette, hogy szeretne saját filmet készíteni a történetből, hogy megelőzze a potenciális whitewashingot (etnikai jellegzetességek eltörlését).

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu ötfős szerkesztőcsapatának tagja, a Papírfény rovat felelőse.
gyongyosililla@filmtekercs.hu

Podcast

Hirdetés

Hirdetés