Hírek

Már Jafar is megvan Guy Ritchie Aladdinjához

Szépen alakul a Guy Ritchie rendezte élőszereplős Aladdin film szereplőgárdája. A címszereplő Aladdin, Jázmin és a dzsinn után most Jafar szerepére találtak színészt, sőt valószínűleg új karakterrel is találkozhatunk majd a Disney következő projektjében – írja a Collider.

A Disney-nél úgy tűnik, tényleg nincs megállás: sorra dolgozzák fel gyerekkorunk meséit, hol több, hol kevesebb sikerrel. Legutóbb A szépség és a szörnyeteg, az Alice Tükörországban és A dzsungel könyve került terítékre és hol van még a vége.

Részletes listánkból mindenki láthatja, hogy olyan szent és sérthetetlennek vett alkotások is sorra kerülnek majd, mint Az oroszlánkirály vagy éppen az Aladdin. Utóbbi pedig nem csak, hogy sorra került, de olyan ütemben szedegeti össze a szereplőket, hogy akár az év végén megkezdődhet a film forgatása is.

Azt egy jó ideje tudni, hogy Guy Ritchie ül majd a rendezői székbe, akitől egyébként legutóbb egy Arthur király feldolgozást láthattunk (Arthur: A kard legendája), legközelebbi projektje pedig valószínűleg ez a film lesz, hiszen emellett mindössze a Sherlock Holmes 3. része áll a rendező közeli terveiben.

A főszerepet az eddig sorozatokban fel-felbukkanó Mena Massoud kapta, míg Jázmint Naomi Scott (Power Rangers, A harminchármak) alakítja majd. Sokak nagy örömére egy frissebb hír szerint a dzsinn hangján pedig Will Smith szólal majd fel. Mostanra viszont azt is tudni, hogy Jafart Marwan Kenzari alakítja, akit legutóbb A múmia, Az ígéret és az új Ben-Hur filmekben láthattunk.

Marwan Kenzari

Azt gondolnánk, hogy a főbb emberi karakterekkel ezzel meg is lennénk, csak hogy szerepet kapott a filmben Nasim Pedrad is. Mara-t alakítja majd, Jázmin szolgálóját és egyben hű barátnőjét. Hogy az animációhoz képest új karakter egyben azt is jelenti-e, hogy netalán Rádzsa, a tigris kikerül a képből, egyelőre nem tudni. Ahogy az sem tiszta még, vajon Jago a papagáj és Abu a majom előlép-e emberré vagy animált változatokat látunk majd.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya