Hírek

Már kopogtatnak Hollywood új reménységei

ciarabravo

A Paramount Channel idén nyáron a szombati családi mozidélután sorozatában több olyan filmet is bemutat, amelynek főszereplői Hollywood legújabb reménységei. A tízes-húszas éveiket taposó fiatalok tehetségéhez, elszántságához nem férhet kétség, de az még a jövő zenéje, hogy mindez elég lesz-e ahhoz, hogy a valóban befussanak. Ha melléjük állnak a rendezők, jó szerepeket kapnak és szerencsések lesznek, akkor nincs akadálya, hogy letaszítsák a trónról Brad Pitt-et és Angelina Jolie-t.

A jövő reménységei közül az egyik legbiztosabb befutónak Ciara Quinn Bravo, a Murphy átok (Paramount Channel, június 26., 18:05 óra) csillaga számít. Még csak 18 éves, de többet dolgozik, mint bárki. Tehetségkutatón fedezték fel 2008-ban és gyorsan mélyvízbe dobták. Modellkedett, reklámokban játszott, szinkronizált, míg ráakadtak a tévések, akiktől egymás után kapja a sorozatszerepeket. Két évad közé szerencsére be-becsúszik egy film is, így a Murphy átka mellett játszott a Svindli a négyzeten (Paramount Channel, július 11., 14:00 óra) komédiában is. Ha ügyesen terelgeti a karrierjét, akkor minden reménye megvan rá, hogy ő legyen a következő Mila Kunis.

Pályatársa, Noah Crawford, akivel együtt is játszott a Svindli a négyzeten című filmben, szintén mindent megtesz a sikerért. Az egész családja művészlelkekből áll, így nem csoda, hogy öt éves kora óta őt is csak a színészet foglalkoztatja. Idén töltette be a húszat, de már veretes a filmográfiája. A Nevem Sam című sorozatban négy évadon át játszotta a fiatal Earl-t. A széria 2009-es zárása után sem maradt munka nélkül. Sőt a televíziós producerek egymás kezébe adták, vették az ifjú sztárt, aki ennyi tapasztalat birtokában immár Hollywood meghódítására készül. Ha minden a tervei szerint alakul, akkor a személyében Adam Sandlernek komoly kihívója akad pár esztendőn belül.

jeanettmccurdy

A popszakmából érkezett a filmiparba Jennette McCurdy, A legjobb játékos (Paramount Channel, július 18., 14:00 óra) egyik főszereplője. Nyolc éves kora óta írja és énekli saját dalait. Az iTunes tette híressé, ahonnan ezrek töltötték le a kislány első slágereit. A szép hanghoz bájos arc párosult és innen már csak egy lépés volt a tévé, ahonnan azóta sem eresztik. Röpke pályafutása alatt begyűjtött számos rangos elismerést, köztük a Teen Choice Awards-ot, a Young Artist Award-ot és 2012-ben a Kids’ Choice Awardson megnyerte a Legvicceseb tévészereplő díját is. A Sam&Cat, a Between és sok más széria sztárjaként már kijár neki egy hollywood-i főszerep. Idén nyáron lesz 23 éves. Mi lehetne szebb ajándék számára, mint egy szuperprodukcióra szóló felkérés, hogy egyik kedvence Angelina Jolie nyomába lépjen?

A szintén 23 éves Freddie Highmore, a Spiderwick krónikák (Paramount Channel, június 28., 18:00 óra) főszereplőjének  pályafutása eddig is kitűnően alakult. Kétszer is játszott Johnny Depp partnereként (Charlie és a csokigyár; Én, Pán Péter), felbukkant Russell Crowe fiatal énjeként a Bor, mámor, Provance-ban és mostanság a Bates Motel sorozatban ijesztgeti a nézőket a skizofrén Norman Bates bőrébe bújva. Ráadásul azért is érdemes neki szurkolni, mert hozzánk magyarokhoz is van kötődése, miután A kis Vuk című 3D-s animációs rajzfilm angol szinkronos változatában ő lett a címszereplő szinkronhangja.

Mindannyiuk számára Alexa Vega, a Kémkölykök (Paramount Channel, július 18., 15:40 óra) lehet a példa arra, hogyan lehet Hollywoodot rakétasebességgel meghódítani. Öt évesen, a korábban modellként dolgozó édesanyja szó szerint Burt Reynolds kezébe adta a kislányt a Kisvárosi mesék című sorozat válogatásán. Ez 1993-ban történt és azóta Alexát tenyerén hordozza a szerencse. Játszott mind a négy Kémkölykökben, de mellette felbukkant a Machete gyilkol és a Sin City: Ölni tudnál érte című sikerfilmekben, illetve olyan népszerű szériákban, mint a Szellemekkel suttogó, A mentalista, vagy A kiválasztottak. Évi négy-öt film, vagy sorozatszerep vár rá, amellyel napjaink egyik legfoglalkoztatottabb ifjú csillagának számít a tengerentúlon a 26 éves színésznő.

Polgári Lilla

Jelenleg elsős kommédiás mesterszakos hallgatóként az ELTE padjait koptatom. Két szenvedélyem van: a filmek és az írás, így e kettő kombinációjából indultam el az újságírói, de különösképpen a kritikusi pálya felé. Nem lehet elég korán kezdeni: családi beszámolók szerint 4 évesen a Schindler listáját néztem újra és újra, akkor még szerény (ám mai napig őrzött) VHS-gyűjteményünk egyikén. Ma már a sorozatok is jelentős szerepet töltenek be (izé, sok időt vesznek el); sok esetben vészesen függő lettem.

Filmek: vegyesen. Igyekszem bepótolni a klasszikusokat, bár ahogy haladok, kezdek rájönni, hogy arra egy élet is kevés. Legközelebb talán Tim Burton „korai” filmjei (a Nagy hallal bezárólag) állnak, valamint mindenféle kifordított mese (A herceg menyasszonya, Csillagpor, Leharcolt oroszlánok). A 3D-t nem szívelem, viszont általa a nagy vásznon tekinthetek meg filmeket, amik anno kimaradtak (Toy Story 1-2., Titanic, idén Jurassic Park). Mert minden moziban az igazi.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com