Hírek

Most már kvázi biztos lesz Gambit film – megvan a rendező, a főszereplő és a premierdátum is

Az X-Men-spinoff az egyik leghányattatottabb sorsú film a képregény-univerzumban. De most úgy tűnik, végre sínen van a projekt. 

Gambit spinoff ötlete még az X-Men kezdetek: Farkas idején merült fel a készítőkben, vásznon is ott láthattunk először a karaktert – akkor még Taylor Kitsch játszotta a pókerező harcost. Akkoriban számtalan ajtó állt nyitva a sorozat előtt: más karakterek eredettörténetét mesélik el, a múltban folytatják vagy új szuperhősöknek adnak saját szálat. A Farkas aztán lezárt sok irányt a stúdiófőnök számára csalódást keltő bevételeivel. A Marvel-filmek törtetlen sikere után azonban már mertek kockáztatni, és a Deadpool végül minden idők egyik legjövedelmezőbb képregénysikere lett – innen pedig már egyenes út vezetett a Gambithez.

Gondolhatnánk legalábbis, azonban a produkciót szinte átok sújtja.

Az aktuális rendező, Gore Verbinski ugyanis már a harmadik a pozíciójában. Először Rupert Wyattet (A majmok bolygója: Lázadás) szerződtették le, aki azonban más munkára hivatkozva később visszalépett – a valódi ok vélhetően az, hogy bele akart nyúlni a forgatókönyvbe, de nem engedték neki. Helyette érkezett Doug Liman (A Bourne-rejtély), és ő ugyanazon okkal távozott nem sokkal később. Verbinskinek szűkebb a mozgástere: Az egészség ellenszere csúnyán megbukott, így most egyszerűen kell neki egy sikeres projekt.

A rendezővel ellentétben a főszereplő már régóta megvan: Gambitet Channing Tatum játssza. Ez tehát váltás Taylor Kitschről, ő azonban valószínűleg a John Carter óta tiltólistán van. Verbinski érkezésével mindenesetre sínre került a projekt, és már a premier dátumát is kitűzték: 2019. február 14. lesz. A Valentin-nap anno nagyon bejött a Deadpoolnak, én azonban óvatosabb lennék vele: a Ryan Reynolds-mozi ugyanis hibátlan kampánnyal ment, és valójában tényleg egy romantikus film volt. A Gambit viszont a hírek szerint inkább bankrablós mozi lesz, a karakterhez ugyanis inkább az a műfaj passzol (a mutáns pókerrel jutott ki például a börtönből). Meglátjuk, az biztos, hogy ezúttal minden valószínűség szerint tartani fogja magát a stúdió a bemutató dátumához.

Tóth Nándor Tamás

Tóth Nándor Tamás külpolitikai és kulturális újságíró volt. A kettő metszetéből alakult ki filmes specializációja: a politikai témájú és a társadalmi változásokat feldolgozó filmek, valamint a Mediterrán-térség, Németország és Latin-Amerika filmművészete. A Filmtekercs Egyesület pénzügyi vezetője. tothnandor@filmtekercs.hu

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com